5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Baykal başka yerlerdeydi!

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN İZMİR ZİYARETİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yıllardan beri düşmanca yaşamış olan Yunan ve Türk halklarının hükümetler düzeyinde yaptıkları ikili görüşmeler sayesinde dostluk seviyesine geleceğini belirterek, önce Rusya, sonra da Yunanistan ile vize ve pasaport problemlerini büyük ölçüde kaldırdıklarını söyledi.

İki günlük programı kapsamında İzmir'e gelen Başbakan Erdoğan, İzmir Polisevi'nden helikopterle geldiği Bayındır Şehir Stadyumu'nda İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ve çok sayıda AK Partili yönetici ve bürokrat tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı korumak için geniş güvenlik önlemleri alınırken, vatandaşlar Erdoğan'a yoğun ilgi gösterdi. Başbakan'ı bazı vatandaşlar, ellerinde bayraklarıyla evlerinin balkonlarından selamladı. Erdoğan, stadyumdan restorasyonu tamamlanan Bayındır Belediyesi hizmet binasının açılışını yapmak üzere belediye binasına geçti. AK Parti İzmir milletvekillerinin de tam kadro olduğu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin yurt dışında elde ettiği prestiji görmek istemeyenlerin olduğunu söyledi. Yıllardan beri düşmanca yaşamış olan Yunan ve Türk halklarının hükümetler düzeyinde yaptıkları ikili görüşmeler sayesinde dostluk seviyesine geleceğini kaydeden Erdoğan, önce Rusya, sonra da Yunanistan ile vize ve pasaport problemlerini büyük ölçüde kaldırdıklarını ve yüksek düzeyli işbirliği anlaşmaları yaptıklarını ifade etti. Dün Manisa'da 22 farklı yatırımı açtıklarını hatırlatan Erdoğan, bugün ise Bayındır'da Adalet Sarayı ve belediye binasının açılışını yaptıktan sonra Menemen'e geçeceklerini ve orda başta yeni Adale Sarayı olmak üzere birçok açılışlar gerçekleştireceklerini kaydetti. "Türkiye'yi dünya ile kaynaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Sadece Türkiye'de değil, bölgesel barışı ve medeniyetler ittifakını da düşünüyoruz. Mevlana'nın anlamlı bir ifadesi var; 'İnsan pergel gibi olacak'. Bir ayağını merkeze koyacak,y bir ayağıyla da alemleri gezeceksin. Biz milletin derdiyle dertleniriz. Bize yan gelip yatmak yaraşmaz. Durmadan, duraklamadan çalışıyoruz. Bir ayağımız Türkiye'de milletimizin içinde, bir yandan da ülkemizin dışarıda mağdur olmaması için çalışıyoruz. Dünya barışı için çalışıyoruz. Tarihi zengin bir ecdadın çocuklarına yakışan da budur. Biz küçük düşünemeyiz. Biz büyük düşünmek zorundayız. Biz yüzlerce yıllık bir tarihe sahip ülkeyiz. Onun için görevimiz ve sorumluluğumuz da büyük."

Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Başbakan Erdoğan, hala kendilerinin ne yapmak istediklerini anlayamadıklarını kaydetti. Erdoğan, "Bizim ne yapmak istediğimizi hala anlamayanlar varsa Anadolu'yu, Trakya'yı dolaşsınlar. Türkiye'nin nasıl değiştiğini gitsinler yerlerinde görsünler. Gitsinler yurtdışından baksınlar. Oradaki soydaşlarımızdan Türkiye'yi dinlesinler" diye konuştu.

Geçen hafta gerçekleştirilen Anayasa değişikliği çalışmalarına da değinen Başbakan Erdoğan, TBMM'nin tarih yazdığını söyledi. Cumhuriyet tarihinin en önemli Anayasa değişikliklerini gerçekleştirdiklerini bildiren Erdoğan, "Bu değişiklik tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Üstünlerin hukukundan kurtarıyor. Hukukun üstünlüğünü getiriyor. 12 Eylül askeri darbesinin izlerini taşıyan bu Anayasa, Türkiye'ye yakışır izler taşıyor. Türkiye inşallah 12 Eylül'ün izini 12 Eylül 2010 sabahında atacak.

Prangalarından, zincirlerinden ve ayak bağlarından kurtulacak. Daha yüksek standartlara taşınacak. Şimdi yetki sizde ve kararı siz vereceksiniz. Biz millete gidiyoruz, bizim farkımız bu. Son kararı millet verir diyoruz. Zira ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal gibi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyoruz" şeklinde konuştu.

CHP ve MHP'yi ruh ikizi olarak nitelendirdiğini hatırlatan Erdoğan, bu partilerin arasına BDP'yi de eklenerek artık ruh üçüzü haline geldiklerini söyledi. Anayasa değişikliği çalışmalarına katılmayarak muhalefetin hiçbir katkı koyma amacını taşımadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Muhalefet milletvekilleri oylamaya bile gelmediler. Gelemezler çünkü tehdit altındalar" dedi.

Erdoğan, Deniz Baykal'ı kastederek, "Biz 14 günde 16 saat çalışarak Anayasa değişikliği için çalıştık. Sayın genel başkanı parlamentoda göremiyoruz. Başka yerlerde geziyorlar çünkü. Siz başka işlerle uğraşırken biz hem yabancı misafirlerimizi ağırladık hem de parlamentoda oturumlarda arkadaşlarımızla çalıştık" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Bayındır'ın Ege'nin önemli bir tarım ilçesi olduğunu ve Bayındır'da 7.5 yılda tarıma rekor düzeyde destek sağlayarak 9.5 milyon lira pamuk desteği yaptıklarını belirterek, Bayındır'a baraj yapılması için bakana talimatı verdiklerini sözlerine ekledi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN İZMİR ZİYARETİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN İZMİR ZİYARETİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN İZMİR ZİYARETİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN İZMİR ZİYARETİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN İZMİR ZİYARETİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN İZMİR ZİYARETİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN İZMİR ZİYARETİ
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN İZMİR ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 13:41:04
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 15:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?