5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bayram öncesi sahte para operasyonu

PİYASAYA SAHTE PARA SÜREN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Piyasaya sahte para sürmek istediği belirtilen iki ayrı gruba polis tarafından düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda sahte 50 TL'lik banknot ve çek ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, iki ayrı grubun Ramazan Bayramı ve öncesinde piyasaya sahte para süreceğini belirledi. Harekete geçen polis, teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin kimlik ve adreslerini belirledi.

Her iki grubu deşifre eden polis, Balçova ve Buca İlçelerinde Güven Timleri ile birlikte sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Balçova ilçesinde T.G., M.S. ve Y.A., Buca ilçesinde ise piyasaya sahte para sürmek suçundan poliste kaydı bulunan S.L., M.Ü. ve E.K. yakalandı.

Gözaltına alınan 6 şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda, 7 sahte çek, toplam 266 sahte 50 TL'lik banknot ve daha önce piyasa sürdükleri sahte banknotlardan elde ettikleri 4 bin 600 TL ele geçirildi. Şüpheliler, Ramazan Bayramı'nda piyasaların hareketlenmesinden faydalanıp gerçeğine çok yakın yapılan sahte paraları piyasaya sürmek istedikleri belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan altı zanlı adliyeye sevk edildi.

PİYASAYA SAHTE PARA SÜREN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
PİYASAYA SAHTE PARA SÜREN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 16:41:02
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 19:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?