5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

BDP'den Türk bayrağı açılımı

BDP'DEN TÜRK BAYRAĞI AÇILIMI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "AK Parti'nin açılım politikasının fotoğrafı tutuklanan belediye başkanlarımızdır" dedi.

Demirtaş, partisinin Olağanüstü İl Kongresi'ne katılmak üzere İzmir'e geldi. Geçen aylarda taşlı saldırılara maruz kalan BDP'liler bu defa kongrelerinde dev Türk Bayrağı astılar.

Kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk'ün geçen aylarda İzmir ziyareti sırasında yaşanan taşlı saldırıların ardından bugün BDP'liler İzmir İl Kongresinin yapıldığı Fuar Gölbaşı Gazinosu'nda dev Türk Bayrağı astı. Kongre partililerin zafer işaretleri eşliğinde bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş konuşmasına partililerini Kürtçe selamlayarak başladı. Türkçe olarak konuşmasına devam eden Demirtaş hükümetin açılım politikasını sert ifadelerle eleştirerek İzmir'den Hükümete seslendi: "AK Parti'nin açılım politikasının fotoğrafı tutuklanan belediye başkanlarımızdır."

Başkan Demirtaş konuşmasında şunları söyledi: "BDP'nin meşe ağacının gölgesinden tüm İzmirliler yararlansın diye olağanüstü il kongremizi gerçekleştiriyoruz. Daha önce HADEP'in kelebeğine kıydılar, DEHAP'ın meşalesini söndürdüler, DTP'nin de kırmızı gülünü soldurdular. Ancak şimdi öyle bir sembolümüz var ki; BDP'nin simgesi olan meşe ağacının kafasını da kesseniz, parçalasanız, yaksanız hiçbir güç o meşe ağacını bitiremeyecek. Çünkü meşe ağacının kökleri halkın içindedir. BDP gücünü kök saldığı halktan almaktadır."

ÇÖZÜM İRADESİ OLAN BİR MUHATAP İSTİYORUZ

BDP Eş Başkanı Selahttin Demirtaş tartışmalara neden olan açılım politikası konusunda Hükümet'i hedef alan konuşmasında sözlerine şöyle devam etti: "BDP bu ülkede barış ve demokrasi için muhatap alınmalıdır. Ancak biz de karşımızda çözüm iradesine sahip, muktedir olan bir muhatap istiyoruz bunu istemek de en doğal hakkımız. BDP, AK Parti ile dayanışma ya da yardımlaşma derneği değildir. AK Parti kendisine muhatap mı yoksa koltuk değneği mi arıyor acaba? Kendisine başka bir yandaş bulsun. BDP özgür halkın temsilcisidir."

Türkiye'ye barış ve özgürlük getirmek amacıyla mücadele ettiklerini anlatan Demirtaş; "BDP barış ve özgürlük getirmek istiyor. Darbelerle yönetilen Türkiye'de 80 yılın hesabı Türk toplumuna verilmeli ve Kürt halkından özür dilenmelidir" dedi.

Türkiye'de bugün açılım kavramının tedirginliğe yol açtığını anlatan Demirtaş; sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan Erdoğan Romanlarla açılım konusunu bugün görüşüyor. Şimdi Aleviler de 'AK Parti' bize açılım uygular mı diye merak ve tedirginlik içinde. İşte Başbakan Erdoğan'ın açılım politikası BDP'li belediye başkanlarımız ve parti üyelerimizin tutuklanma fotoğraflarıdır. AK Parti'nin akıl hocalarına bir kez daha sesleniyorum. Tarihte feleğin türlü çemberlerinden geçen bu halkın kelepçeleri kırılacaktır. 25 yıl sıkıyönetimle idare ettiğiniz bir millet var. Ancak artık ayağa kalkmış bir millet vardır."

Hükümete açık davet sunan Başkan Demirtaş; "Sizin teslim olma zamanınızdır. Bu saaten sonra hükümet atacağı her adımda halkın desteğini almalıdır. Ya bu meşe ağacının gölgesinden yararlanın ya da tercihinizi kendiniz yapın" ifadelerini kullandı.

BDP İzmir İl Olağanüstü Kongresi tek listede İl Başkanlığı'nda eş başkanlık görevi için iki isim Yusuf Kaya ve Mukaddes Kubilay yer alıyor. Partililer daha sonra oy kullandı.

BDP'DEN TÜRK BAYRAĞI AÇILIMI
BDP'DEN TÜRK BAYRAĞI AÇILIMI
BDP'DEN TÜRK BAYRAĞI AÇILIMI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 17:04:01
Güncelleme :14 Mart 2010 Pazar 20:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet çakıcı IP: 78.177.197.xxx Tarih : 15.03.2010 13:46:26

izmir halkı duayarlıdır ama kürtçeye karşı değiliz, pkkyı övmesinler...