5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bebeğin ihmalden öldüğü iddiası

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

İzmir'de, özel bir hastanede doğum yapan ve zehirli guatr hastalığı olduğu öğrenilen Selma Kalındamar'ın dünyaya getirdiği bebek öldü. Kalındamar'ın yakınları, bu ölümden hastanedeki görevli doktorları sorumlu tuttu. Kalındamar ailesi hastaneye polis çağırdı.

Olay, Konak ilçesinde özel bir hastanede meydana geldi. Erkan Kalındamar (28) ve eşi Selma Kalındamar (25) çifti, hamilelik boyunca kontrollerini söz konusu hastanede yaptırdı. Akşam saatlerinde sancısı tutan Selma Kalındamar, yakınları tarafından aynı hastaneye kaldırıldı. Kalındamar çiftine bebeğin kalp atışlarının zayıfladığı söylendi ve Selma Kalındamar hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrası bebeğin öldüğü aileye bildirilince aile hastane görevlilerine ve doktorlara tepki gösterdi. Selma

Kalındamar'ın eşi Erkan Kalındamar, doktorları suçlayarak eşinin doğumunun geciktirildiğini ve bebekle annenin hayatının riske atıldığını iddia etti. Selma Kalındamar'ın kız kardeşi Yasemin Güngör de, kız kardeşinin doğumunun 42. haftaya sarkıtıldığını iddia ederek, kızkardeşiyle ilgilenen ancak doğumuna gelmeyen doktordan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Kızı aynı hastanede doğum yapan Nezik Özsoy (48) adlı bayan da, kızının da aynı sıkıntıları çektiğini, bebeğin son anda kurtarıldığını iddia etti.

Özsoy, hastanede görevli doktorun kendisine hakaret etiğini de ileri sürdü. Hastane yönetiminin, bebeğe otopsi yapılmasını istediği öğrenildi. Şüpheli ölüm olayıyla ilgili savclık soruşturma başlattı

HASTANE YETKİLİLERİ KENDİNİ SAVUNDU

Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Amato, kendilerinde bir kusur olmadığını belirterek, "Bebek ana rahminde ölmüş. Hastanın hastanemize geç intikal etmesi ailenin bir ihmali. Bunun sonucunda ölü doğum gerçekleşmiştir. Konuyla ilgili Adli Tıp gerekli raporu açıklayacaktır. Hastamızın hastanemize başvurusundan itibaren her türlü tedbir alınmış ve gerekli müdahale yapılmıştır" dedi.

Selma Kalındamar'ı hamileliği boyunca takip eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Serdar A. da, "Ben zaten hastalarıma genel olarak doğum öncesinde bir ağrı ve kanama durumunda hastaneye gelmelerini söylüyorum. Söz konusu durumun, hastamızın hastaneye geç intikal etmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz" diye konuştu.

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ
ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ
ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ
ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ
ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 16:18:00
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 16:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?