5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Beklentilerimizin altında hayır çıktı

CHP İZMİR İL BAŞKANI: 'BEKLENTİLERİMİZİN BİR PARÇA DA OLSA ALTINDA HAYIR OYLARI ÇIKTI'

CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, kentte halk oylamasına katılımın fazla olmadığını belirterek, "Beklentilerimizin bir parça da olsa altında hayır oyları çıktı. Katılım biraz daha fazla olsa İzmir'deki ve Türkiye genelindeki hayır oylarının sayısı az da olsa değişebilirdi" dedi.

Referandum sonuçlarının açıklanması itibarıyla beklediğini bulamayan CHP, İzmir'de çok fazla üzülmediklerini bildirdi. CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, "İzmir'den çıkan 'Hayır' oyları beklentilerimizin bir parça da olsa altında çıktı. Ancak yine de İzmir'de 'Hayır' oylarının önde olması İzmir açısından sevindirici. Bu halk oylamasında İzmir açısından belki de en önemli husus, katılımın fazla olmamasıydı. Katılım biraz daha fazla olsa İzmir'deki ve Türkiye genelindeki 'Hayır' oylarının sayısı az da olsa değişebilirdi" diyerek katılımın beklenenden az olduğuna değindi.

Referandum sonuçlarını CHP açısından değerlendiren Nalbantoğlu, kampanyalarının başarılı olduğunu belirtti. Referanduma sunulan anayasa değişiklik paketinde toplumsal mutabakat sağlanamadığını söyleyen Nalbantoğlu, "Toplumsal uzlaşı olmadan hazırlanan anayasa ile Türkiye'nin geleceği hakkında kuşku duyuyorum" dedi.

Referandum sonuçlarını CHP İzmir İl Başkanlığı'nda takip eden CHP İzmir milletvekilleri Kemal Anadol, Güldal Mumcu ve Ahmet Ersin, Nalbantoğlu ile birlikte sonuçları değerlendirdi. 'Hayır' oylarına CHP kadar hiçbir hayırcı siyasi partinin destek vermediğini iddia eden Ahmet Ersin, "Hayır oylarının yüzde 90'ı CHP'nin çalışmaları sayesinde olmuştur. Diğer partiler 'Hayır' oyunu desteklediklerini ifade ettikleri halde meydanlarda etkili olamadılar" diyerek 'Hayır' oyu kullanacaklarını belirten partilere sitemde bulundu.

CHP İZMİR İL BAŞKANI: 'BEKLENTİLERİMİZİN BİR PARÇA DA OLSA ALTINDA HAYIR OYLARI ÇIKTI'
CHP İZMİR İL BAŞKANI: 'BEKLENTİLERİMİZİN BİR PARÇA DA OLSA ALTINDA HAYIR OYLARI ÇIKTI'
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 22:29:04
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 11:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?