19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Belediye hastaneyi çiçek gibi yaptı

Yeniden yapılanma süreci içinde çok hızlı bir değişime sahne olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, yeni hizmet binasıyla tam kapasite olarak yeni yıldan önce hizmet vermeye başlayacak. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapımına başlanan poliklinik binasına taşınmaların etap etap devam ettiğini belirten Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven, "İnşaat çalışmaları tamamlanan hastanemizin yeni poliklinik binası tam kapasite olarak ay sonunda hizmet vermeye başlayacak. Şu ana kadar radyoloji, kardiyoloji, fizik tedavi, ortopedi ve plastik cerrahi branşları yeni binaya taşındı. Bu hafta içinde kulak-burun-boğaz, diş, göz ve dahiliye branşları, önümüzdeki hafta da geri kalan tüm branşlar taşınmış olacak. Hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Yeni yılda, yeni binamızda İzmirlilere daha modern koşullarda hizmet vereceğiz" dedi. 

Eşrefpaşa Hastanesi'nde en ileri teknolojiye sahip cihazlarla muayene ve ameliyatların gerçekleştirildiğini belirten Başhekim Prof. Dr. Güven, "Hastanemize son teknolojiye sahip ekipmanları dahil etmeye devam ediyoruz. Vücut içinde sanal olarak dolaşarak, üç boyutlu görüntü alabilen, 64 kesitli, kalp anjiyosu yapabilen tomografi cihazını satın aldık, yerleştiriyoruz. Bunun yanısıra ekipmanlarımızın bir çoğunu da yeniledik. Tadilat çalışmaları kapsamında 9 ameliyathanemizi de çağa uygun koşullarda yeniden düzenleyerek hizmete almıştık. Hastanemiz 32 branşta sosyal güvencesi olmayan hastalar dahil, sağlık sorunları olan tüm İzmirlilere kucak açıyor" diye konuştu.
Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen ve olası bir deprem durumunda "tam kapasiteli acil hastane" olarak tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde tasarlanan yeni bina, 2 bin 565 m2 oturma alanına sahip. 4 katlı binanın toplam alanı 9 bin 300 metrekare. Binanın giriş katında halkla ilişkiler, vezne, güvenlik, danışma, sendika odası, kafeterya, wc'ler, kan alma, idrar kabul ve sonuç alma odaları, bekleme salonları, doktor muayene odaları ve bunlara ait yardımcı odalar, radyoloji biriminde röntgen odaları, kemik dansitometresi, doppler ve mamografi odaları bulunuyor. Birinci katta yönetim bölümü, doktor muayene odaları ile hizmet odası ve bekleme salonları yer alıyor. İkinci katta diş polikliniği, doktor muayene odaları, hizmet odaları ve bekleme salonları bulunurken, üçüncü katta ise laboratuvar ve arşiv yer alıyor. 

Eski poliklinik binasının bir bölümü yıkılarak, yeşil alan olarak düzenlendi. Tadilattan geçirilecek bölüm ise hasta odaları ile yemekhane ve idari merkez olarak yeniden düzenlenecek. Eski laboratuvar binası da boşaltılarak, sokak çocuklarının eğitim göreceği bir merkez haline getirilecek. 200 yatak kapasiteli olan hastane, düzenlemelerden sonra 250 yatak kapasitesine sahip olacak. Hastanede halen 62 uzman hekim, 17 pratisyen hekim, 8 diş hekimi, 520 destek personeli (hemşire, teknisyen ve diğer çalışanlar) olmak üzere yaklaşık 600 kişi görev yapıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 11:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?