19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Belediye otobüsünü yakıp kaçtılar

İZMİR'in Kadifekale semtinde şoförü silah tehdidiyle indiren 3 kişi, benzin döktükleri belediye otobüsünü ateşe verdi. Geçen yıl Ocak ayında da yüzleri poşu ile sarılı 4 saldırgan bir belediye otobüsünü aynı yerde ateşe vermişti.

Konak- Kadifekale seferini yapan 33 numaralı belediye otobüsü, gece saat 23.00 sıralarında yolcuların inmesinden sonra Kadifekale 730'uncu Sokak'ta başlarında şapka, ellerinde silah bulunan 20- 25 yaşlarında 3 kişi tarafından durduruldu. Şoför 43 yaşındaki Cemal Tezcan'ı tehdit edip indiren saldırganlar, otobüsün içine ve dışına benzin döktükten sonra ateşe verdi. Kısa sürede tüm otobüsü saran alevleri gören vatandaşların haber vermesi ile olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Otobüs kullanılamaz hale gelirken, olayın ardından Kadifekale surlarına çıkan saldırganlar polise taş atmaya başladı. Polisin havaya ateş açarak karşılık verdiği saldırganlar ara sokaklara kaçarak, izlerini kaybettirdi.

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri basın mensuplarının görüntü almalarını engellerken, otobüsün üzerini branda ile örttüler.

Olay ile ilgili soruşturma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şoför Tezcan'nın verdiği eşkal doğrultusunda saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Geçen yıl ocak ayında da yüzlerini poşu ile gizleyen 4 kişi aynı sokakta ESHOT şoförü Veli Özer yönetimindeki 33 numaralı belediye otobüsünü aynı yöntemle yakarak kaçmıştı.




Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 11:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sercan can IP: 88.242.222.xxx Tarih : 12.03.2007 18:39:16
abicim nereye gidio bu memleketin hali o şoförler ekmek parası için direksiyon sallıo halkı taşıo halkta böle yaparsa ne olur bizim halimiz biran önce dur densin...yazık TÜRK milletinin haline