5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Belediyenin sicili bozuk!

SP'DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ELEŞTİRİ

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç, Büyükşehir Belediyesine bağlı bir şoförün alkollü olarak araç kullandığı için ehliyetine el konulmasına rağmen 1,5 yıldır belediye otobüsü kullanmasının adeta cinayete davetiye çıkartmak olduğunu söyledi. Kılıç, buna sebebiyet verenlerin mutlaka hesap vermesi gerektiğini savundu

Saadet Partisi İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Şerafettin Kılıç, İZULAŞ ve ESHOT şoförlerinin karıştığı ölümlü trafik kazalarını, Üçyol-Üçkuyular metro inşaatındaki son gelişmeleri ve yol güzergahlarında yapılan değişiklikleri değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi. Kılıç, Büyükşehir Belediyesi'nin şoförlerini sorgulamak için emniyet şifresine ulaşamamasını, isteyen vatandaşın ise PTT'den 1 liraya şifreyi alarak tüm şoförleri sorgulayabileceğinin ortaya çıkmasını skandal ve rezalet olarak nitelendirdi. İl Başkanlığında açıklama yapan Şerafettin Kılıç, yaşanan kazalarda İZULAŞ ve ESHOT yöneticilerinin çok büyük vebali bulunduğunu ve bunun mazur görülüp af edilecek hiçbir tarafı bulunmadığını belirtti. Görünmez bir kazanın değil, bağırarak gelen ve cana kasteden bir kazanın sözkonusu olduğunu vurgulayan Kılıç; “İzmirlilerin canını emanet ettiği İZULAŞ ve ESHOT'ta aylar boyunca şoförler hakkında kontrol ve sorgulama yapılmamasını kim açıklayabilir? Belediye bu yetersiz ehliyetli insanların nasıl işe alındığını, bununla da kalmayıp halkı bu trafik canavarlarına nasıl teslim ettiğini açıklamak zorundadır. Alkollü olmasından dolayı ehliyeti alınan şoföre otobüs teslim etmek çok büyük ve ciddi bir sorumsuzluktur. Çok acı ki, göz göre insanları ölüme atmaktır. Başka bir ülkede böyle bir olay yaşansaydı sorumlu bürokrat görevden alınmış, hatta yargı huzuruna çıkarılmıştı. Sorumluların görevden alınması için iki kişinin ölmesi yeterli değilse, kaç kişinin ölmesi yeterli görülmektedir acaba? Sürücülerini sorgulamayan bir kurum ve müdürü görevden almayan, hatta bir de korumaya devam eden Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu ölümlü kazalardan sorumludur” dedi.

“ÇOCUKLAR BİLE AKIL EDER”

Üçyol -Üçkuyular metro hattında yapım inşaatı için İnönü Caddesi'nin büyük bölümünün araç trafiğine kapatılmasının İzmirlileri çileden çıkardığını ifade eden Şerafettin Kılıç, “İzmirlinin metro konusunda umutları da sabrı da tükenmiş durumdadır. Başkan Kocaoğlu'nun çalışmaların 8 ayda tamamlanacağına dair sözüne inanmak istiyoruz da nasıl? İzmirliler ne çektiğini kendi biliyor. Yıllardır metronun yılan hikayesine döndüğünün, bir arpa boyu yol alınmadığının herkes farkındadır. Üçyol-Üçkuyular hattının tıkandığını, Bornova hattının feshedildiğini, Aliağa-Menderes hattının hep ertelendiğini bilmiyor muyuz?” şeklinde konuştu.

“Zamanında iş bitirme konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin sicili o kadar bozuk ki. Gaziemir'de yapılan 3 altgeçit 8 ayda bitirilecekti. 1,5 yıl sürdü. Pek çok esnaf kepenk kapattı. Aliağa-Menderes hızlı tren hattının Karşıyaka tüneli 2008'de bitecekti. 2010'da bitebildi. Adnan Saygun Kültür Merkezi'nin yapımına 2001'de başlandı. 7,5 yıl yapımı devam eden bir proje olarak bozuk sicil sayfasında yerini aldı. Balçova'daki teleferik tesisleri 2007'de bakım ve onarım çalışması için 1 yıl sonra açılmak üzere kapatıldı. Aradan 3 yıl geçti, açılmadı. Çamur ve çöpten elektrik üretimi yapılacaktı. 12 yıl önce ön yeterliliği yapılmasına rağmen tesis hala kurulamadı. Bu gibi örnekler ortada iken Hatay'daki çalışmaların 8 ayda biteceğine nasıl inalım?” diye soran Saadet Partisi İl Başkanı Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir gibi bir şehrin göbeğinde çalışma yapılır da, büyükşehir belediyesi az bir ekiple sadece gündüz çalışılarak bunu daha da bitmez ve çekilmez bir hale getirir mi? Bunu küçücük çocuk bile akıl edebilirken, İzmir Belediyesi niçin akıl edememekte yada yapmamaktadır? Uygun ve mantıklı olan, daha büyük ve geniş ekiplerle gece gündüz ara vermeden çalışılarak tamamlanma yoluna gidilmesidir.”

SP'DEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ELEŞTİRİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 16:33:05
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 23:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?