5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bir ayda 30 ilçeyi gezdiler

AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN REFERANDUM ATAĞI

12 Eylül'de oylanacak Anayasa Değişiklik Paketi için kolları sıvayan AK Parti İzmir İl kadın Kolları Başkanlığı 1 ay içinde İzmir'in 30 ilçesini gezerek referandumu anlattı. Referandum programı için özel panelvan hazırlatarak aracı giydiren Kadın Kolları üyeleri gün içerisinde mahalle mahalle gezerek referandum broşürleri dağıtıp oylanacak maddeleri anlatıyor. Günün erken saatlerinde başlayan programlar geç saatlere kadar sürerken diğer kadın kollarından oluşturulan 30 ekip her gün 30 evde ihtiyaç sahibi vatandaşlarla iftar yapıyor.

AK Parti Hükümeti'nin göreve geldiğinden bu yana kadınlar için hiç yapılmamış çalışmaları yaptığını kaydeden AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema, “Toplum olarak özgürleşemediğimiz zeminde kadın haklarından da özgürce bahsedemeyeceğimizi biliyoruz. Bunun için değişiklik paketinin her bir maddesi kadınlar için önem taşıyor. Pozitif ayrımcılığın önünü açan madde kadar, memurlara toplu sözleşme hakkının tanınması, YAŞ kararlarının yargıya taşınabilmesi, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkının getirilmesi gibi düzenlemelerin her biri, kadınlar için de önem taşıyor. Referandum bir siyasi parti seçimi değil. Halkın statükoya, demokrasiye olan inancı ve daha fazla özgürlük talebini ortaya koyacak. Biz özgürlüğün ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğu üzerinden bir kampanya yürütüyoruz. Kadın hakları mücadelesi demek, kadının insan hakları mücadelesi demektir. Değişiklik paketi, kadınlarla birlikte, çocuklara, yaşlılara, özürlülere kısacası özel politika gerektiren tüm kesimlere pozitif ayrımcılık getiriyor. AK Parti İktidara geldiği günden bu yana fiilen bunu uygulayan tek partidir” diye konuştu.

Anayasa Değişiklik paketindeki en önemli konulardan birisinin kadınlar, çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri konusunda yapılan pozitif ayrımcılık olduğunun altını çizen Nesrin Ulema, dezavantajlı kesimlerin özel olarak desteklenmesinin Sosyal Devlet olmanın ilk şartı olduğunu vurguladı. AK Parti Hükümeti olarak yıllardan bu yana yapılan çalışmaların kadınların haklarını korumada önemli bir ilerleme olduğunu dile getiren Ulema “AK Parti Hükümetimiz 7.5 yılda yaptığı yasal düzenlemelerle kadın açılımını adını koymadan uyguladı. Sosyal demokrat olduğunu söyleyen onca iktidara rağmen, anayasada 'Kadın-erkek eşitliğinde devlet sorumluluğunu' Hükümetimiz tanımladı. Türk Ceza Kanunu'nda, töre-namus cinayetlerini hafifletici neden olmaktan Hükümetimiz çıkardı. 'Eşit işe eşit ücreti' Hükümetimiz yasalaştırdı” dedi.

AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN REFERANDUM ATAĞI
AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN REFERANDUM ATAĞI
AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN REFERANDUM ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 10:21:04
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 14:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?