5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bir yıldızı söndürdüler!

DENİZ BAYKAL'IN İSTİFASININ ARDINDAN

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın basın toplantısını televizyonlardan takip eden partililer, istifa kararını gözyaşlarıyla karşıladı. İstifa kararını değerlendiren İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, "Bir yıldızı söndürdüler" dedi. İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan da, Deniz Baykal'ın Genel Başkanlığa devam etmesi gerektiğini söyledi.

CHP İl Başkanlığı binasında televizyon kanallarında canlı yayınlanan basın açıklamasını izleyen partililer gözyaşlarına boğuldu. İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun yaptığı açıklamada, Deniz Baykal'ın partiye zarar gelmemesi için kendisini harcadığını belirterek; "Maalesef Türkiye Cumhuriyeti siyaset tarihinde Türk halkının yetiştirdiği en büyük devlet adamlarından bir tanesini karanlık güçler istifa ettirme durumuna getirdi. Üzüntümüz sonsuzdur. Baykal bu millet için hep doğruları söyledi. Çok değerli bir genel başkandı. Ama parti sevgisi, saygısı atılan bu çamurun yalnız kendisinde kalmasını istediği için istifa ettiğini düşünüyorum. O bakımdan çok üzgünüm" dedi. Baykal'a uzun ömürler ve başarılar dileyen Bulgun, şunları söyledi: "Kurultay da ertelenir zannediyorum. Anlaşılıyor ki genel yönetim kurulu ısrar etti ama kararından vazgeçmedi. Ben konuştum kendisiyle çok üzüntülüydü. O'na karşı yüzlerce çirkin iftira atıldı ama partiye zarar gelmemesi adına kendisini harcadı. Bu çamurun partiye zarar vereceğini biliyordu."

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan da yaptığı açıklamada; "Deniz Baykal bu ülkede yetişen çok önemli bir siyaset adamıdır" dedi. Türkiye'de siyasetin uzun zamandır belden aşağıya indiğini anlatan Ayhan, sözlerine şöyle devam etti: "Genel başkanın istifa etmesi hepimiz adına üzücü bir olay. Ben istifanın doğru bir yöntem olduğu kanaatinde değilim. Şimdi önümüzdeki süreçte partinin çok önemli bir kurultayı var. Bu kurultayda partiyi iktidara getirecek bir yapılanmanın temel taşları oluşturulacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk ilkelerine dönük temel yapılanmasında en doğru, en tutarlı siyaset adamı olarak Deniz Baykal'ın da bu örgütün başında olması gerektiğine inanıyorum. Genel Başkan bu istifa kararını yeniden değerlendirmeli ve bu karardan vazgeçmeli. İstifa sonrasında aldığım telefonlarda herkesin tüm partililerin hatta bir kısım seçmenin ortak eğilimi bu doğrultuda. Deniz Baykal'ın partisinin başında olmasını istiyorlar."

DENİZ BAYKAL'IN İSTİFASININ ARDINDAN
DENİZ BAYKAL'IN İSTİFASININ ARDINDAN
DENİZ BAYKAL'IN İSTİFASININ ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 15:33:01
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 18:20:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?