5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Birbirimize harç olalım!

İZMİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI

Ahilik Haftası'nda esnaf temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, kentin hızlı kalkınması için tüm dinamiklerin el ele, kol kola olması gerektiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 11 - 17 Ekim 2010 tarihleri arasında kutlanan “Ahilik Haftası” nedeniyle Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İESOB Başkan Vekilleri Hilmi Kurtoğlu ve İbrahim Bayram, oluşturulan komisyon tarafından “yılın ahisi” seçilen Berberler Odası Üyesi Yusuf Gündüz, Büyükşehir Belediyesi Meclisi Esnaf Komisyonu üyeleri ve meslek komitesi temsilcilerini kabul etti. Ziyaret sırasında ahilik sisteminin önemine değinen Başkan Kocaoğlu, İzmir'i kol kola girerek, dayanışma içinde kalkındıracaklarını söyledi.

Esnaftan ve sanatkarlardan gördüğü destekten dolayı teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu, yerelde kalkınma hedefinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek “Sorun yaratmak değil, sorun çözmek için çalışıyoruz” dedi.

“Hepimiz bir gemideyiz. Birbirimizi sevip saygı duyarak, birbirimize harç olarak, birbirimizi destekleyip kol kola vererek hedefimize ulaşabiliriz” diye konuşan Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Var gücümüzle altyapı eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Meydana gelen kalkınmayı, hareketlenmeyi görüyoruz. Çabalar sürdükçe, eksikler tamamlanıp kol kola verdikçe, kısa zamanda İzmir toparlanacak ve özlenen günlere kavuşulacaktır. Bu inanç doğrultusunda kent insanının refah seviyesini artırmak, muasır medeniyetler seviyesine yükselmek için çalışıyoruz”

Her zaman esnaf teşkilatının yanında olduğu için Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, “Bizler teşkilat olarak kentin kalkınmasında üzerimize düşeni yapmak konusunda azami gayret gösteriyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı ise “Vilayet olarak esnaf teşkilatına verdiği destekten dolayı, esnafın yanında olduğu ve yalnız bırakmadığı için Sayın Başkan'a teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ziyarette Zekeriya Mutlu tarafından Başkan Aziz Kocaoğlu'na el yapımı, çini işlemeli vazo hediye edildi.

İZMİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
İZMİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
İZMİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
İZMİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
İZMİR'DE AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 13:11:00
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 15:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?