19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Böcek türlerinin yok olma tehlikesi

Prof. Dr. Tezcan , Küresel Isınmayla bir çok canlı gibi böcek türlerinin de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. 

Ege Üniversitesi 28. Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Tezcan “Türkiye'nin Biyolojik Zenginlikleri açısından Prof. Dr. Niyazi Lodos, Böcek Müzesi'nin (LEMT) Önemi konulu bir konferans verdi. 

Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Serdar Tezcan, ”Daha önce Ziraat Fakültesi'ne bağlı bir bölüm müzesi olarak faaliyet veren Lodos Entomoloji (LEMT) Müzesi 10 Ekim 1998 de Prof. Dr. Niyazi Lodos'un anısını yaşatmak amacıyla şimdiki ismini aldı. Müzenin içinde 5 bin 4 yüz adet böcek türü ve 244 türe ait orjinal örnek yer almaktadır” dedi.

50 metrekarelik bir alanda bulunan LEMT'in içindeki materyallerden 26 çeşit böcek türünün PTT için posta pulu üzerinde basıldığını, müzedeki materyallerden faydalanılarak 424 adet ulusal ve uluslararası yayın bulunduğunu sözlerine ekledi. Müzede ayrıca daha tanımlanmamış materyal bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Serdar Tezcan, “Türkiye'de 100 bin çeşit böcek türü olduğu düşünülürse bunun yaklaşık yüzde 5'i müzede yer aldı” dedi. Bunun yanı sıra konferans bitiminde dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Tezcan , Küresel Isınmayla bir çok canlı gibi böcek türlerinin de yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.
iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2007 Çarşamba 11:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?