5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bombacılar BDP'li çıktı

BOMBALI ARACIN SANIKLARI ADLİYEDE

İzmir'in Buca ilçesinde, bir restaurantın otoparkında park halindeki otomobilin bagajında 50 kilo patlayıcının ele geçirilmesiyle ilgili gözaltına alınan BDP Buca İlçe Başkanı Aslan K., yeğeni Maruf K. ve restoran sahibi E.Y. adliyeye sevk edildi.

Kendilerine gelen bir ihbar doğrultusunda harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, BDP Buca İlçe Başkanı Aslan K. (47) organizasyonunda İzmir'e otomobille bomba getirilip eylem yapılacağı bilgisine ulaştı. MİT desteğiyle soruşturmayı tamamlayıp harekete geçen polis, operasyon için geçen Cuma günü düğmeye bastı. Operasyonda, Buca Kaynaklar mevkiindeki Yörükobası adlı restoranın otoparkına park edilen Toyota marka otomobilin bagajındaki LPG tankı içinde 50 kilo patlayıcı ele geçirildi. Patlayıcı 6

saat süren bir çalışmayla etkisiz hale getirildi. 13 ayrı adrese yapılan baskınlarda, BDP Buca İlçe Başkanı Aslan K., yeğeni Maruf K. (28) ve restoran sahibi E.Y. (30) gözaltına alındı.

Olaya adı karışan 26 yaşındaki Hakan K. ise kayıplara karıştı. Zanlının otomobilde parmak izi ve yakıt alırken benzin istasyonlarında kaydedilen görüntülerine ulaşıldı. Soruşturma kapsamında Hakan K. her yerde aranırken, 50 kilogram bombanın sentetik ve plastik patlayıcı karışımından oluştuğu ortaya çıkarıldı.

BEN İHBAR ETTİM

Emniyette işlemleri tamamlanan Aslan K., yeğeni ile restoran sahibi E.Y. de İzmir Adliyesi'ne sevkedildi. Organizasyonun liderliğini yaptığı ileri sürülen 3 ayrı suçtan kaydı bulunan BDP Buca İlçe Başkanı, emniyet binası çıkışında, "Bombanın patlamasını ben önledim. Oğlumun terör örgütünün dağ kadrosunda olduğunu bilmiyordum. İhbarı ben yaptım. Savcılıkta her şeyi anlatacağım" dedi.

NOKTA ATIŞI İHBAR

Zanlıların adliyeye sevk edilmesinin ardından operasyonun ayrıntıları da ortaya çıktı. Operasyonun, İzmir emniyetine gelen bombalı saldırı organize edileceği ve otomobilin yerinin belirtildiği telefon ihbarıyla başladığı belirtildi.

Bombalı otomobilin park edildiği restoranın da BDP üyeleri ve BDP'li milletvekilleri tarafından kullanılan bir yer olduğu ortaya çıktı. Çalıntı kaydı bulunmayan otomobilin de, Diyarbakır'dan tescil edildiği, sahibinin kayıp olarak arandığı öğrenildi. Yüklü miktardaki patlayıcıyla, kamu kurum kuruluşları ile askeri ve polis binalarına ve araçlarına yönelik eylem yapılmasının planlandığı ileri sürüldü. Örgütle bağlantılı internet sitelerin de de özellikle İzmir'de eylem yapılması yönünde açıklama yapıldığı bildirildi.

İZMİR'DEKİ EN YÜKLÜ BOMBA

İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bombacının yakalanmasına çalışıldığını, patlayıcının çok profesyonel şekilde hazırlanıp LPG tankının içine yerleştirildiğini, etkisiz hale getirilmesinin yaklaşık 6 saati bulduğunu bildirdi. İzmir'de bugüne kadar ele geçirilen en yüklü, Türkiye'de de son beş yılda ele geçirilen en iyi hazırlanmış patlayıcı olduğu açıklandı.

BOMBALI ARACIN SANIKLARI ADLİYEDE
BOMBALI ARACIN SANIKLARI ADLİYEDE
BOMBALI ARACIN SANIKLARI ADLİYEDE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 11:17:01
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 17:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?