5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bornova İzmir'in en yeşil ilçesi

BORNOVA İZMİR'İN EN YEŞİL İLÇESİ

Bornova Belediyesi sağlıklı ve yaşanabilir bir kent oluşturmak için yeşil alan yaratma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

2 milyon 587 bin 834 metrekare yeşil alan bulunan Bornova'da kişi başına ise 6.14 metrekare yeşil alan düşüyor.

Bornova Belediyesi'nin yeşil alan çalışmaları kapsamında ilçeye son bir buçuk yılda toplam 345 bin 289 metrekare yeşil alan kazandırıldı.12 köyü ve geniş alana yayılan kent içindeki yeşil alanları ile Bornova İzmir'de akciğer görevi yapıyor.

Yoğun kentleşmenin ardından evlerine kapanan, enerjilerini dışarı atamayan çocukları da düşünen Bornova Belediyesi çocuk oyun alanları yapımını da ihmal etmiyor.

Bornova'nın uzun yıllardır “Yeşil Bornova” sözüyle meşhur olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova'nın her zaman bu söze layık kalacağını yapılan yeşil alan çalışmalarıyla ıspatlıyor. Bornova'nın İzmir'in havası, sağlığı üzerinde büyük önemi olduğunu ifade eden Başkan Sındır, “Sürdürülebilir yaşam için yeşil alanlar çok önemli. Bornova Belediyesi olarak tüm gücümüzle ilçedeki yeşil alan miktarını arttırmaya çalışıyoruz. Yurttaşlarımızın daha sağlıklı, daha güvenli, sosyal ortamlarda yaşamaları gerektiğini düşünerek bu çalışmalarımızı tamamlıyoruz” dedi. Bornova'nın 12 köyünün olduğunu hatırlatan Başkan Sındır şöyle konuştu: “Bizim çocukluğumuzda Bornova'da ev çok azdı, her yer bahçe, ağaç, tarlaydı. Nüfusumuz hızla arttıkça yoğun bir kentleşme her yeri sardı. İnsanlarımız boş zamanlarında evlerinden çıkıp rahat nefes alacak, dinlenecek bir ortam arar oldu. Biz Bornova Belediyesi olarak vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı bu sosyal haktan mahrum bırakmamak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Yeşil alanlarımızı ve çocuk oyun alanlarımızın sayısını her geçen gün arttırıyoruz” diye konuştu. Bornova Belediyesi çalışmalar kapsamında Bornova'ya toplamda 44 yeni park kazandırdı. Bu yıl 40 bin 132 metrekare alanda 13 parkın ihalesi tamamlandı. 5 bin 285 metrekarelik alanda dört parkın yapımı için yer teslimi gerçekleştirildi. 28 bin 428 metrekare alanda hayata geçirilecek sekiz adet park, 19 adet spor aleti ve çocuk oyun alanı ve parkın da ihale süreci devam ediyor. 2009 ve 2010 yıllarında Bornova'da toplam 274 bin 551 metrekare alanda park çalışması yapıldı.

BORNOVA İZMİR'İN EN YEŞİL İLÇESİ
BORNOVA İZMİR'İN EN YEŞİL İLÇESİ
BORNOVA İZMİR'İN EN YEŞİL İLÇESİ
BORNOVA İZMİR'İN EN YEŞİL İLÇESİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 10:45:01
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 13:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?