5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bornova'ya beş yıldızlı spor tesisi

BORNOVA'YA BEŞ YILDIZLI SPOR TESISI

Bornova Belediyesi Pınarbaşı'ndaTürkiye'nin en büyük spor tesislerinden birini yapıyor. Kısa süre sonra hizmete açılacak tesislerde yarı olimpik kapalı ve açık havuz da bulunuyor.

Her spor dalında çocuk ve gençlere eğitim veren Bornova Belediyesi, Pınarbaşı'nda beş yıldızlı bir tesisi hayata geçirerek tüm spor dallarını tek çatı altında topluyor. Yarı olimpik iki adet havuz, iki adet çocuk havuzu, basketbol sahası, konferans ve kondisyon salonu, sauna ve şok odalarının bulunacağı tesisten tüm Bornovalılar yararlanabilecek. Yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olan Bornova Belediyesi Spor Tesisleri'nin yapımına 2010 yılının Ocak ayında başlandı. 9 bin 750 metrekare inşaat alanı üzerinde kurulan tesis açılış için gün sayıyor.

Bornova Belediyesi spor tesislerinde 3 bin 200 metrekarelik alana sahip A Blok'ta şunlar yer alıyor: Yarı olimpik kapalı havuz, kapalı çocuk havuzu, duş ve soyunma odaları, kafeterya ve giriş holü, konferans salonu, kondisyon salonu, sauna ve şok odası ve idari bölüm.

B Blok'ta ise ; Yarı olimpik açık havuz, açık çocuk havuzu, zemin kat duş ve soyunma odaları, zemin kat açık teras ve kafeterya var. C Blok'ta; Kapalı basketbol sahası, soyunma odaları ve 300 kişilik tribün bulunuyor. D Blokta ise, bodrum kat soyunma odası, masaj, sauna ve şok odası, kondisyon salonu, hakem soyunma odaları ve idari odalar, 10 adet dinlenme odası, yemek salonu ve mutfak yer alıyor.

Sporun her alanında Bornova'nın önde olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Tekvando, cimnastik, voleybol, basketbol, yüzme, futbol ve birinci ligdeki basketbol takımımızla sporun her alanında Bornova adını duyuruyor. Bornova'da yaşayan çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik ediyoruz. Çünkü spor beden ve ruh sağlığını geliştiyor. Çocuklarımızı tam gelişme döneminde kötü alışkanlıklardan da uzak tutuyor. Bornova Belediyesi sporda da başı çekiyor. Bornovamız için hayata geçirdiğimiz tesiste yarı olimpik yüzme havuzları, basket sahası gibi mekanlarda her türlü spora imkan sağlanacak. Çocuklarımız artık daha profesyonel koşullarda spor yapacak" diye konuştu.

BORNOVA'YA BEŞ YILDIZLI SPOR TESISI
BORNOVA'YA BEŞ YILDIZLI SPOR TESISI
BORNOVA'YA BEŞ YILDIZLI SPOR TESISI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 09:48:02
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 09:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?