5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bornova'ya köy pazarı

KÖY PAZARI İZMİR’İN GÖZDESİ OLACAK

Bornova Belediyesi ve Köy Koop. İzmir Birliği arasında imzalanan protokol ile Türkiye’nin tüm köylerindeki ürünler Bornova’da satılıyor.

Bornova Belediyesi ve Köy-Koop.’un aralarında gerçekleştirdikleri protokol gereği Bornova Belediyesi Köy Koop. İzmir Birliği’ne yıllık 1 TL izbedel ile 5 yıllığına Bornova Gediz Caddesi üzerinde 35 metrekare bir dükkan tahsis etti. Bornova Stadyumu’nun yan tarafında önceki gün açılışı yapılan Gıda Satış Yeri’ne Türkiye’nin tüm köylerinden ürünler getirilip uygun fiyatla alıcıyla buluşturuluyor.

Ev sahipliğini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Köy – Koop. İzmir Temsilcisi Muhittin Akbulut’un yaptığı Köy Pazarı açılış törenine İzmir Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, İzmir Çiftçi Örgütleri Güçbirliği Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, meclis üyeleri, muhtarlar, diğer illerin Köy Koop. temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Bornova Belediyesi olarak esnafın her zaman yanında olduklarını ifade eden Başkan Sındır; “Bu anlaşma ile Bornova’mıza Türkiye’nin her yerindeki köylerden ürünler getirilip satılabiliyor. Protokol dışında da birlikte üretme ve birlikte kalkındırma çalışmalarımız sürecektir. Köy-Koop. satış yeri çiftçimizin, köylerimizin desteklenmesi ve Pazar bulması adına önemli bir çalışma olacak. Bu mekan ürünlerin doğrudan tüketiciyle buluşmasını sağlayacak. Tüketiciyi daha sağlıklı, daha uygun fiyatlı ürünlerle buluşturmak adına imza attık. Biliyorum ki bu köy pazarı dolup taşacak. Köy-Koop. buraya ürün yetiştiremeyecek. Ben buraya Köy Pazarı 1 diyorum. İkincisi, üçüncüsü, dördüncüsünü daha sonra Çamdibi, Pınarbaşı, Mevlana, Altındağ gibi mahallelerimizde de açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Köy Pazarı’nda 107 Kooperatifin yani 22 bin köylünün ürünlerinin bulunduğunu belirten Köy Koop. İzmir Temsilcisi Muhittin Akbulut ise; “Köy-Koop. örgütlü köylünün gücüdür. Köy-Koop’un içinde 107 kooperatif ve 22 bin üye vardır. Yerel belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini Bornova Belediyesi yapıyor. Köylüler hijyenik koşullarda üretiyor, emsallerinden çok daha ucuza burada satıyor. Burada bulunan çay Karadeniz’den geldi, şarap Denizli’den, diğer ürünler hangi şehrin hangi ürünü meşhursa oradan geliyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki ürünler Bornova’da buluşup halka sunuluyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Köy-Koop. İzmir Temsilcisi Muhittin Akbulut, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a plaket sundu.

KÖY PAZARI İZMİR’İN GÖZDESİ OLACAK
KÖY PAZARI İZMİR’İN GÖZDESİ OLACAK
KÖY PAZARI İZMİR’İN GÖZDESİ OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 14:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?