5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bozdağ'a 61 bin fidan

BOZDAĞ KAYAK MERKEZİ'NE 61 BİN FİDAN

21. Dönem İzmir İl Genel Meclis Üyeleri, Bozdağ Kayak Merkezi'nin etrafındaki 36 hektar alana 61 bin fidan dikti

Geçtiğimiz yıllarda İzmir İl Özel İdaresi, Balçova Termal A.Ş. ve İSTOT A.Ş. birlikteliğinde gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarında dikilen 7 bin ağaçtan sonra yüksek irtifada yetiştiğini gören yetkililer, ağaç sayısını arttırarak 7 bin fidandan 61 bin fidana çıkardı.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Vatan, İl Encümenleri, Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koloğlu, Bozdağ Belediye Başkanı Mehmett Keskin, 50 İl Genel Meclisi Üyesi, Termal A.Ş. Genel Müdürü Turabi Çelebi, İSTOT A.Ş. İşletme Müdürü Mesut Durgun, ağaçlandırma işini yürüten Karia Mühendislik yetkilisi Ertuğrul Yılmaz'ın da katıldığı törenle ağaçlandırma çalışmaları başlanırken 36,5 hektarlık araziye dikilecek olan fidanlığa 21. dönem İl Genel Meclisi Üyeleri Hatıra Ormanı adı verilecek.

İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, ağaçlandırma çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, Bozdağ Kayak Merkezinin 1600 rakımlı olduğunu, birkaç yıl önce 7 bin fidan dikerek deneme yaptıklarını ve yüksek irtifada fidanların yetiştiğini görünce projeyi genişlettikleri söyledi. Arazinin Bölge Orman Müdürlüğünden 49 yıllığına kiralandığını da hatırlatan Başkan Değirmenci, "İl Özel İdaresi, Balçova Termal A.Ş. ve İSTOT A.Ş. ortaklığında ağaçlandırma projesini hayata geçirdik. Boş arazileri değerlendirerek geleceğe yeşil bir alan bırakmak amacındayız. 162 bin liraya mal edilen proje 50 bin TL İl Özel İdare, 50 Balçova Termal A.Ş, 62 bin TL'lik kısmını İSTOT A.Ş. tarafından karşılandı. Yüklenici firma 3 yıl süreyle bakımını üstlenecek. Kuruyan fidanlar yerine yenilerini dikecek" dedi.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, ağaçlandırma işini bir firmaya verdiklerini ve ağaçların bakım işinin bu firma tarafından 2012 yılına kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.

BOZDAĞ KAYAK MERKEZİ'NE 61 BİN FİDAN
BOZDAĞ KAYAK MERKEZİ'NE 61 BİN FİDAN
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 14:57:05
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 15:00:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?