5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bu da fakslı eylem

BU DA FAKSLI EYLEM

Türkiye Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmeti Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Büro Sen) İzmir Şube Başkanlığı, ücret adaletsizliğini protesto amaçlı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yaklaşık 600 dilekçeden oluşan faksları kargoyla Ankara'ya gönderdi.

Basmane Vergi Dairesi önünde toplanan çalışanlar adına basın açıklamasını Türk Büro Sen İzmir Şube Başkanı Nebi Yay yaptı. Maliye Bakanlığı'nın; IMF, Dünya Bankası, AB'den gelen talepler doğrultusunda siyasi irade tarafından Gelir ve Gider diye ikiye ayrıldığını anlatan Yay, şöyle konuştu: "Ülkemizde güvenilir kurumların başında gelen Maliye Bakanlığı, son 5-6 yıl içerisinde maalesef güvenilirliğini yitirmiştir. Her ikisi de aynı bakanlığa bağlı olsa da bölünme öncesi her yönüyle mali ve özlük hakları

anlamında bir ve beraber olmasına rağmen bugün iki ayrı kurum çalışanı iki ayrı özlük ve mali haklara sahip durumuna düşmüşlerdir. Maliye Bakanı Şimşek'i buradan uyarıyoruz. On binlerce çalışan şimdilik faks eylemi yaparak konuya bir an önce eğilmenizi istiyor. Bu ilk uyarımızdır. Yarın meydanlara inen ve iş üretmeyen mali çalışanlarını görürseniz şaşırmayın."

Basın açıklamasına alkışlarla destek veren çalışanlar 'Vur vur inlesin Mehmet Şimşek dinlesin' şeklinde slogan attı. Grup daha sonra Bakan Şimşek'e göndermek istedikleri itiraz fakslarını kargo elemanına teslim ettiler.

BU DA FAKSLI EYLEM
BU DA FAKSLI EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 14:49:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 21:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?