5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bu ızgaralar yolda değil kaldırımda

BU IZGARALAR YOLDA DEĞİL KALDIRIMDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yol düzenlemelerinde yağmur sularını toplayacak ızgara sisteminde yeniliğe gitti.

Izgaraları kaldırıma taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, “kaldırım tipi ızgara” sistemiyle araçların yol üzerinde yağmursuyu ızgaraları ile temas etmeden seyrini sağlamış olacak. Böylece hem ızgaralar zarar görmeyecek hem estetik bir görüntü ortaya çıkacak hem de sürüş konforu yaşanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiği yollarda yaptığı düzenlemelerde yağmursuyu ızgaralarında da yeniliğe gitti. Hem araçların yolda rahat seyretmesini sağlamak hem de ızgaraların zarar görmesini önlemek ve bakımını daha rahat yapabilmek için “kaldırım tipi ızgara” modeli getirildi.

Alaybey Kavşağı’nda yapılan düzenlemenin ardından Anadolu Caddesi’nin İtfaiye ile Soğukkuyu Kavşağı arasındaki bölümde de yürütülen yağmursuyu deşarj hattı döşeme çalışmaları kapsamında kaldırım tipi ızgaralar kullanıldı. İZSU tarafından hazırlanan proje doğrultusunda yağmur suyunu iletmek için caddenin her iki yanına 2 bin 350 metre uzunluğunda beton borular döşenirken, yağmursuyu ızgaraları da kaldırım kenarlarına monte ediliyor. 40x60 santim uzunluğunda kare kesitli demir ızgaralar hazır olarak getirilip ortalama 20 metre aralıklarla yerleştiriliyor.

Böylece yolun eğiminden yararlanılarak yağmur sularının deşarj hatlarına ulaşması sağlanarak, araçların yol üzerinde yağmur suyu ızgarası ile temas etmesi önlenecek. İtfaiye Kavşağı ile Soğukkuyu Kavşağı arasındaki çalışmaları tamamlayan İZBETON ekipleri, Serinkuyu – Soğukkuyu Kavşağı arasındaki bölümde çalışmalara devam ediyor. Kaldırım tipi ızgaraların yeni projelerde uygulanmaya devam edeceğini belirten yetkililer, Aliağa – Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında otobüs aktarma istasyonları düzenlemelerinde de kaldırım tipi ızgaraların kullanıldığını belirtti.

BU IZGARALAR YOLDA DEĞİL KALDIRIMDA
BU IZGARALAR YOLDA DEĞİL KALDIRIMDA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 10:12:00
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 10:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?