5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bu rakamlar mantıkla izah edilemez!

İZMİR'DE BELEDİYE ŞİRKETLERİNİN ZARARI

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Şerafettin Kılıç, Belediye İktisadi Teşekküllerinin (BİT) 2009 yılı zararlarının 58 milyon 855 bin 462 TL gibi korkunç bir tabloya ulaştığını ve belediyenin zararına iş yaptığı herhangi bir hizmet olmamasına rağmen bu rakamların şaşırtıcı olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun (Biz kamu hizmetlerini sübvanse ediyoruz. Vergi vermek yerine zarar ediyoruz) ifadesi üzerine açıklama yapan Kılıç, Kocaoğlu'nun hangi belediye hizmetlerini sübvanse ettiğini açıklamasını istedi. “Belediyenin zararına iş yaptığı herhangi bir hizmet yok ki, sübvanse etsin. Ulaşımımı mı ucuza sağlıyor, suyu mu ucuza veriyor? İzmirliler pek çok hizmeti diğer büyükşehirlerden çok daha pahalıya alıyor. Hizmetler bu kadar pahalı olmasına rağmen yaşanan 58 milyon TL'lik zarar, 'Vergi vermek yerine zarar ediyoruz' cümlesi ile açıklanabilecek bir zarar değildir. Dolayısıyla Aziz Kocaoğlu'nun açıklaması bizleri ve İzmir kamuoyunu tatmin etmemiştir” diyen Saadet Partili Kılıç, bu açıklamanın ilkeli, güvenilir, şeffaf yönetim ilkelerine yakışmadığını vurguladı.

"MANTIKLA İZAH EDİLEMEZ"

Belediye Meclisindeki muhalefetin şirketlerin zararlarının açıklanması konusundaki çağrısına Başkan Aziz Kocaoğlu'nun hedef saptırarak ve laf değiştirmeye çalışarak net cevap vermekten kaçındığını savunan İl Başkanı Kılıç, “Şeffaflık, açık yüreklilikle hesap verebilme, sorumluluk ve netlik, kendine güvenen bir yöneticinin ve dürüst bir yönetimin en önemli ilkeleridir. Meclis Üyeleri bilgi talep ettiğinde, Belediye Başkanına buna cevap vermek yakışır. Konu değiştirip gerginlik ortamı oluşturmaya çalışarak gerçeklerin üzeri örtülmez” dedi.

Şirketlerin faaliyet alanına göre zararlarını değerlendiren Kılıç, açıklamasına şöyle devam etti, “Ne İzdeniz'in yıllardır deniz taşımacılığında bir adım yol alabildiğini görebiliyoruz, ne Ege Şehir Planlama'nın şehir planlayabildiğini, ne de Metro A.Ş'nin 10 yıldır metro bir metre ilerleyemediği için yerinde saymaktan öteye gidemediğini. Örneğin Kültürpark gibi bir fuar alanı elinde olan, yurtdışı fuarlara da milli katılımcı götüren İZFAŞ'ın geçen yılki zararı 10 milyon TL. Bu rakamlar anlaşılabilir, mantıkla izah edilebilir rakamlar değil. İzmirlilerin hem aklına, hem vicdanına hitap eden ciddi bir açıklama bekliyoruz"

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 12:04:01
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 14:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?