5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bu üniversitede “engel yok”

BU ÜNİVERSİTEDE “ENGEL YOK”

Kamu kurum ve kuruluşlarını gezerek, engellilerin yaşadığı yaşam alanlarını denetleyen Buca Engeliler Derneği, Yaşar Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu. Üniversite yerleşkesini gezen heyet, engellilerin yaşamını etkileyecek herhangi bir sorunla karşılaşmayınca, “Bu üniversitede engel yok” yazılı afiş astı.

Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampusu’na engellilerden onay geldi. İzmir ve çevresindeki kamu kurum ve kuruluşlarını dolaşarak, engellilerin yaşam alanlarıyla ilgili denetimlerde bulunan Buca Engelliler Derneği, Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampusu’nda incelemelerde bulundu.

DERNEK BAŞKANI PARILTI; “UMARIM BİR GÜN TÜM ÜNİVERSİTELER BÖYLE OLUR”

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ile birlikte öğrencilerin yaşam alanlarını gezen Dernek Başkanı Kamuran Parıltı ve Genel Sekreter Sedat Sülük, kampusta engelliler için hiçbir ‘engel’ bulunmadığını söyledi. Engelli öğrencilerin üniversite yaşantısını engelsiz bir şekilde yürütmesini sağlamak amacıyla kurulan, Engelliler Danışma ve Koordinasyon Birimi’ni de ziyaret ederek, çalışma konuları hakkında bilgi alan dernek başkanı Kamuran Parıltı, Yaşar Üniversitesi’nde okuyan engelli öğrencilerin çok şanslı olduğunu söyledi. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile üniversitelerin, Yaşar Üniversitesi’ni engellileri düşünerek oluşturduğu yaşam alanını örnek alması gerektiğini ifade eden Başkan Parıltı, “Öncelikle herkesin engellilerin de bu toplumda var olduğunu ve herkesle aynı yaşam alanını kullandığının farkında olması gerekiyor. Bu bilinçle yola çıkarak, engellilere ‘engelsiz’ bir yaşam alanı sunan Yaşar Üniversitesi’ni tebrik, takdir ve teşekkür ederim. Umarım bir gün tüm üniversiteler böyle olur” dedi.

Buca Engelliler Derneği Başkanı Kamuran Parıltı ve Genel Sekreter Sedat Sülük, incelemelerin ardından daha fazla kişiye ulaşması amacıyla üniversitede en çok toplu kullanım alanı olan kütüphaneye, “Engel Yok, Teşekkür Ederiz” yazılı bir sticker (Yapışkanlı Afiş çıkarma) astı. Başkan Parıltı, dernek olarak kamu kurum ve kuruluşlarındaki incelemelerine devam edeceklerini de söyledi.

BU ÜNİVERSİTEDE “ENGEL YOK”
BU ÜNİVERSİTEDE “ENGEL YOK”
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 09:45:03
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 15:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?