5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bu uyarıya dikkat!

İZMİRGAZ, YETKİSİZ KİŞİ VE KURUMLARA KARŞI UYARIYOR

İzmirgaz, doğalgaz abonelerini yetkisiz kişi ve kurumlara karşı dikkatli olmaları ve işlem yapmamaları konusunda uyardı.

İzmirgaz Genel Koordinatörü Halil Tataş, İzmirgaz'ın bilgisi dışında bazı gerçek ve tüzel kişiler tarafından fatura ödeme ve buna benzer işlemlerin gerçekleştirildiğini tespit ettiklerini ifade ederek; "Fatura Ödeme Merkezi (FÖM) adı kullanılarak bazı kişi ve kurumlar tarafından firmamızın bilgisi dışında herhangi bir özel anlaşmaya dayanmadan, bankaların internet şubelerinde sunulan olanaklar ticari amaçla kullanılarak, üçüncü kişiler adına; ücret karşılığında elektronik fon transferi (EFT), havale, hesaba para yatırma, isme para gönderme, fatura ödemeleri gibi işlemler yaptıklarını tespit ettik" dedi. Son zamanlarda bu tür kurumlar tarafından mağdur edilen doğalgaz abonelerinin sayısında artış olduğunu, çok sayıda şikayet aldıklarını kaydeden Tataş, abonelerini yapacakları doğalgaz ödemelerinde bu tür yetkisiz kişi ve kurumları aracı olarak kullanmamaları konusunda uyardı. Tataş açıklamasında, İzmirgaz'ın bilgisi dışında özel bir anlaşmaya dayanmadan söz konusu işyerleri ya da kişiler tarafından yapılan işlemlerden doğabilecek risklerden ve oluşabilecek zararlardan dolayı İzmirgaz'ın herhangi bir sorumluluğunun bulunmayacağını belirtti.

Yaşanabilecek muhtemel sorunların önlenmesi açısından abonelerin her türlü doğalgaz ödemelerini İzmirgaz'ın anlaşmalı olduğu bankalar ve abone merkezleri aracılığıyla yapabileceklerini belirten Tataş, gerekli durumlarda abonelerin bu tür kişi ya da kurumlara kimlik sormalarını, herhangi bir ad altında para ya da belge vermemelerini istedi. Tataş; "Yasal olmayan uygulamaların tespit edilmesi halinde gerekli hukuki işlemeler hemen başlatılacaktır. Abonelerimiz şüpheli durumlarda 444 33 35 No'lu Çağrı Merkezi'ne ya da 449 39 39 No'lu telefona bilgi vererek bize yardımcı olabilirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 10:24:04
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 11:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?