5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Bucaspor'da Aybaba dönemi

BUCASPOR'DA SAMET AYBABA DÖNEMİ

Bucaspor'da, Bülent Uygun'un istifa etmesiyle boşalan teknik direktörlük görevine Samet Aybaba getirildi.

Giray Bulak, Reha Kapsal, Rıza Çalımbay isimleri ile görüşmeler yapan Bucaspor Yönetim Kurulu, Samet Aybaba ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Kulübün Buca Kaynaklar'daki tesislerine gelen Samet Aybaba, Basın Sözcüsü Timur Yaykıran ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Basın sözcüsü Timur Yaykıran, yeni teknik direktör Samet Aybaba'nın camiaya hayırlı olmasını dileyerek, "Teknik direktör değişikliği bizim için son derece faydalı olmuştur. Bülent Uygun davranış biçimiyle ilgili olarak bir şey söylemek doğru değil. Çünkü gördüğünüz gibi her şey ortada" dedi.

Eskişehirspor'a da yüklenen Yaykıran, "Kulübü ile sözleşmesi olan, görev başındaki bir teknik direktörü ayartmak ne kadar doğru ve etik bir davranıştır bilemiyoruz. Fakat Bülent Uygun bu davranışının ceremesini hukuksal olarak çekecektir" diye konuştu.

Samet Aybaba'nın kulübe çok uygun bir isim olduğunu söyleyen Timur Yaykıran, "Kendisi genç oyunculara önem veren, son derece deneyimli ve takdir edilmesi gereken bir isimdir. Onunla birlikte takımımız çok daha iyi bir futbol sergileyecektir. Her şeyden önce onun kişiliğine ve insanlığına güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Bucaspor ile anlaşan Teknik Direktör Samet Aybaba ise Bucasporu ve altyapısını çok iyi bildiğini anlatarak, "Ben genç oyuncuları seven bir insanım. Bucaspor altyapısı adeta oyuncu fabrikası gibi. Çok çalışacağız çünkü bir yarış yapıyoruz. Lig uzun bir maraton ve bizim geri düşmemiz gibi bir durum söz konusu olamaz. Yarından itibaren takımı çalıştırmaya başlayacağım. Az zamanımız ve çok işimiz var" ifadelerini kullandı.

Bülent Uygun ile sorulan sorulara ise Aybaba, "Mevcut durum Bülent Uygun'un kendi takdiridir. Gelişen olayları çok iyi bilmediğim için yorum yapmak istemem ama olanlar hoş değil" cevabını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 15:46:00
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 17:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?