5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Büyükşehir'den lodos neşteri

BÜYÜKŞEHİR'DEN LODOS NEŞTERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, med-cezir ve lodos nedeniyle zaman zaman deniz yükselmesinin yaşandığı Karşıyaka'da “acil eylem planı” başlattı.

İZSU ekipleri, denizden gelen suyu toplamak ve pompa istasyonuna tahliye etmek için 3 noktada yağmursuyu kanalları döşüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kısa süreli fırtına ile birlikte etkisini gösteren yağışlar, lodos ve deniz kabarması sonucu özellikle ev ve işyerlerinin etkilendiği Karşıyaka Yalı Caddesi'nde yaşanan sıkıntıları önlemek için farklı bir uygulama başlattı. Kabaran deniz suyunu tahliye amacıyla yağışlarda sürekli bölgede pompa çalıştıran İZSU Genel Müdürlüğü, soruna kalıcı çözüm bulabilmek için öncelikle Karşıyaka Yalı Caddesi'ndeki ızgaraların deniz çıkışını kapattı. Su taşkınlarının yoğun olarak yaşandığı Karşıyaka Yelken Kulübü, Cemal Gürsel Caddesi Kavşağı (Bostanlı Vapur İskelesi bölgesi) ve Dokuz Eylül Polikliniği'nin bulunduğu alana yeni yağmursuyu kanalı döşemek için çalışmalara başladı. 500 metre uzunluğunda yağmursuyu kanalı döşenerek gelen suların pompa istasyonuna iletilmesi hedeflendi.

Karşıyaka Yelken Kulübü önünde ilk 60 metrelik bölümde çalışmayı tamamlayan İZSU ekipleri, bu bölgede son yağışlarda bir sıkıntı yaşanmadığını tespit etti. Bu bölümde toplam 160 metre uzunluğunda kapalı sistem yağmursuyu kanalı döşeyecek olan İZSU Genel Müdürlüğü, diğer iki noktadaki çalışmalarını da kısa sürede tamamlayacak. İZSU, Karşıyaka Yelken Kulübü'nün içine denizden su girişini önlemek için de tel çitlerin bulunduğu bölgeye yaklaşık 135 metre uzunluğunda beton duvar yapacak. Izgaralı yağmursuyu kanallarından gelen suyu toplayacak yeni bir sistem oluşturacaklarını söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “ Özellikle Karşıyaka Yalı Caddesi'nde sorunlu 3 nokta bulunuyor. Bu noktalarda yol kotu düşük, denize çıkışı olan ızgaralar su seviyesinin altında kalıyor. Denizin yükselmesi, lodosun da etkisiyle sahile taşan suları kanallar taşımıyordu. Sürekli pompa çalıştırarak gelen suyu tahliye etmeye çalışıyorduk. Soruna kalıcı bir çözüm bulmak için yeni bir çalışma başlattık. Bu sistemle birlikte kara tarafına doğru suyun yükselmesi engelleneceğinden yağmursuyu sisteminin daha rahat çalışması sağlanacak” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'DEN LODOS NEŞTERİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN LODOS NEŞTERİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN LODOS NEŞTERİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN LODOS NEŞTERİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN LODOS NEŞTERİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 12:49:00
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 18:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?