5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Büyükşehir’den turizme destek

BÜYÜKŞEHİR’DEN TURİZME DESTEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından özellikle kruvaziyerlerle kente gelen turistlere hizmet vermesi amacıyla hazırlanan özel tur otobüslerinin sayısı 5’e yükselirken 6’cısının yapımına da başlandı.

3 otobüs ile Haziran 2010 ortalarında turistik seferlere başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti sayesinde yaklaşık 11 bin turist, kenti yakından tanıma fırsatı buldu.

Büyükşehir Belediyesi İZULAŞ Atölyesi’nde özel olarak dizayn edilerek etap etap servise koyulan 5 adet otobüsün her koltuğunda, güzergah üzerindeki tarihi yapılar ve o bölge hakkında İngilizce, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Türkçe olarak bilgi veren kulaklıklı ses sistemleri ile buzdolapları da bulunuyor. Kent ile bilgileri istedikleri dilden kulaklıkla dinleyen turistler, araçta bulunan LCD’den görüntülü izleme imkanına da sahip oluyor. Otobüsler haftanın yedi günü sabah 09.30 ile 15.30’a kadar birer saat arayla sefer yapıyor. Güzergah üzerindeki her tur yaklaşık 55-60 dakika sürüyor. Ayrıca turistik şehir otobüslerinde ücretsiz su ile yağmurlu havalarda ücretsiz yağmurluk da dağıtılıyor.

LİMANDAN BAŞLAYAN TUR HAVAGAZI’NDA BİTİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi UKOME tarafından belirlenen güzergaha göre İzmir Turistik Şehir Otobüsleri; Alsancak Limanı içi, Gündoğdu Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Montrö Meydanı, Kent Arşivi önü, Anafartalar Caddesi çıkışı (Kemeraltı Havra Sokağı arası), Agora giriş-çıkışı, Oyuncak Müzesi (Varyant), Konak Diş Hastanesi önü, Cumhuriyet Bulvarı SGK önü, Konak Pier önü, Fevzipaşa Bulvarı, Basmane Garı giriş-çıkış, Dominik Caddesi girişi, Alsancak Devlet Hastanesi önü, Alsancak Tren Garı önü ve Tarihi Havagazı Fabrikası güzergahını izliyor.

Otobüs hizmetinden yararlanmak isteyen turistler, 24 saat geçerli olan biletleri 20 lira karşılığında alıyor. Turistler istediği yerde inip istediği durakta tekrar aynı biletle yolculuğa devam edebiliyor. Yabancı dil bilen şoförlerin görev yaptığı otobüslerde ve liman girişinde, 5 ayrı dilde hazırlanmış ve kentin tarihi-turistik mekanlarını gösteren broşür ve haritalar dağıtılıyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN TURİZME DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN TURİZME DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN TURİZME DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN TURİZME DESTEK
BÜYÜKŞEHİR’DEN TURİZME DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 12:44:05
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 12:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?