5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Büyükşehir’in TIR filosuna takviye

BÜYÜKŞEHİR’İN TIR FİLOSUNA 10 YENİ TAKVİYE

İzmir Büyükşehir Belediyesi, transfer istasyonlarından Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi’ne çöp taşıyan TIR filosunu güçlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanlığı, Gümüldür’de hizmete alınan çöp transfer istasyonunun ardından Urla, Türkeli, Kemalpaşa ve Selçuk’ta yapılacak olan transfer istasyonlarının ihtiyacını karşılamak üzere, 5 yeni çekici ve 5 tane yarı romörk alıyor.

Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki ilçelerde düzensiz çöp depolama alanlarının kapatıldığına dikkat çeken Çevre Kontrol ve Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri, “İlçelerdeki hizmet kalitesini arttırmak ve sağlıklı katı atık yönetimini oluşturmak amacıyla bir yandan yeni transfer istasyonları oluşturuyor, diğer yandan da Harmandalı Katı Atık Depolama Alanı’na atık taşıyan TIR filomuzu güçlendiriyoruz” dediler.

Halen filolarında çekici ve yarı romörkten oluşan 31 adet çekici ile 33 adet yarı romörk bulunduğunu hatırlatan Büyükşehir yetkilileri, “Katı atıkların depolama alanlarına hızlı ve ekonomik olarak taşınmasını sağlamak üzere 5 yeni çekici ile 5 tane yarı romörk daha alıyoruz. Çekiciler 480 beygir gücünde, romörkler ise net 55 metreküp hacimli ve 35 ton taşıma kapasiteli olacak. Bu yeni araçlarımızla hizmet kalitesini daha da yükseltecek ve daha sağlıklı koşullarda transfer yapacağız” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN TIR FİLOSUNA 10 YENİ TAKVİYE
BÜYÜKŞEHİR’İN TIR FİLOSUNA 10 YENİ TAKVİYE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 09:58:03
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?