26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çaldığı araçla kaza yaptı, yaralı arkadaşını bırakıp kaçtı

İzmir’in Üçkuyular semtinde 2 hafta önce girdiği bir evden aldığı anahtarla ev sahibinin otomobilini çalan, geçen hafta aynı araçla dolaşırken polis ekiplerinin "dur" ihtarına uymayan ve kaçarken kaza yapan ve yaralanan kız arkadaşını olay yerinde bırakıp kaçan sanık yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Üçkuyular semtinde oturan Sinan R. adlı travestinin evine 2 hafta önce giren bir hırsız, masadaki otomobil anahtarını alarak, evin önünde park halindeki Sinan R’ye ait 35 HTE 96 plakalı otomobili çaldı. Sinan R’nin ihbarı üzerine bölgede arama yapan polis ekipleri, çalınan araca rastlamadı.

Bir hafta önce Narlıdere ilçesinde devriye gezen polis ekibi, çalıntı olan 35 HTE 96 plakalı otomobili gördü. Yanında bir kız bulunan ve polislerin "dur" ihtarına uymayan sürücü, otomobille kaçarken park halindeki başka bir araca çarptı. Araçta bulunan ve yaralanan kızı olay yerinde bırakan sürücü, yaya olarak kaçtı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Gülistan T. (27), kaçan kişinin erkek arkadaşı K.A. (20) olduğunu söyledi.

Soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, K.A’nın hırsızlık suçundan poliste kaydı bulunduğunu belirledi.

Yapılan araştırmada, Sinan R’ye ait otomobilde bulunan parmak izleri, Sinan R’nin evinden otomobil anahtarını çalan hırsıza ait parmak izleriyle karşılaştırıldı. Birbiriyle aynı olan parmak izlerinin K.A’ya ait olduğu belirlendi.

K.A’yı yakalamak için harekete geçen ekipleri, bir haftalık çalışmanın ardından zanlının Üçkuyular semtinde bulunduğunu tespit etti. Polis ekiplerinin operasyonu sonucu K.A, Üçkuyular Meydanında yakalandı.

K.A’nın üzerinden Adem B. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. K.A’nın, işlemleri tamamlandıktan sonra İzmir Adliyesine sevk edileceği bildirildi.
milliyet
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 17:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?