19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Cansu asansör istiyor

İzmir'de yaşayan SSPE hastası 13 yaşındaki Cansu Koç, yaşadığı apartmandaki merdiven engelini aşamadığı için tedavisine devam edemiyor. Cansu, kızamık aşısının tek doz yapılmasından kaynaklandığı öne sürülen SSPE hastalığına karşı 3.5 yıldır yaşam mücadelesi veriyor.
 
Hastalığa yakalandığından bu yana kızının baş ucundan bir an olsun ayrılmayan Zeliha Alim, Cansu'yu taşıyamadığı için doktora götüremediğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan yardım istedi. Kocaoğlu'ndan kızının taşınması için bir asansör yapılmasını isteyen Zeliha Alim, "Ben kızımın iyileşeceğine dair umudumu hiç kaybetmedim. Halen inanıyorum iyileşeceğine. Ama Cansu'yu apartmanımız yüksek merdivenli olduğu için taşıyamıyorum, asansöre ihtiyaç var. Bu yüzden tedavisine devam edemiyoruz. Hastane bir yana, terapiye de gidemiyor. Oysa önemli bir yol katetmişti. Ellerini, bacaklarını oynatıyordu. Şimdi ise geriledi elleri, ayakları durdu" dedi. 

Kızını taşıyamadığı için evden dışarı çıkamadıklarını ifade eden Zeliha Alim, şöyle konuştu: "Kızımın iyileşebilmesi, kendini mutlu hissedebilmesi için güneşe ihtiyacı var. Ama yavrum sürekli evin içinde gün yüzü görmüyor. Belediye başkanımıza sesleniyorum. Tek istediğim bir asansör. Televizyonda bir engelli vatandaş kendine yaptırmıştı, görmüştüm. Evin dışından, balkondan girip çıkmasını sağlayacak bir asansör istiyorum. Yavrumun tedavisine devam edebilmemiz için buna ihtiyacı var." 

Kızının masraflarının çok ağır olduğunu belirten Zeliha Alim, artık masrafları karşılayamaz duruma geldiğini söyledi. Kızının ilaçlarını alabilmek için arabasını sattığını ve artık satacak bir şeyi kalmadığını ifade eden Zeliha Alim, sözlerini şöyle tamamladı: "Keşke maddi durumum el verseydi de yavruma bu asansörü ben yaptırsaydım. Ama maddi olarak bitme noktasına geldim. İnanın psikolojim bozuldu. Cansu olmasa yaşamayı düşünmezdim hiç. Ben onun iyileşeceği umuduyla yaşıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 17:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?