5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Celal Atik pırıl pırıl oldu

PIRIL PIRIL OLDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak Kültürpark’ta hizmet veren Celal Atik Yüzme Havuzu, baştan aşağı yenilendi. 1989 yılından bu yana faaliyet gösteren yüzme havuzunun uzun yıllar kullanımıyla yıpranması sonucunda başlatılan tadilat çalışmaları tamamlanarak havuz yepyeni görünümüyle hizmete hazır hale getirildi. Suyu doldurulan havuzda 12 Temmuz’dan itibaren yaz spor okulları kapsamında yüzme kurslarına başlanacağı bildirildi.

TESİSATLARIN HEPSİ YENİLENDİ

Havuzdaki tüm tesisatlarının günümüz teknolojisine göre modernize edilmesini içeren tadilat çalışmaları kapsamında önce tesiste bulunan iki havuz yeniden inşa edildi. Mekanik tesisat değiştirildi. Yüzücülerin kayıp düşmemesi için havuz kenarları kaymaz seramik döşenerek yenilendi.

Celal Atik Yüzme Tesisleri’nde büyükler için eni 16 metre, boyu ise 25 metre olan bir büyük havuz, genellikle çocuklar ile engellilerin kullandığı eni 7 metre, boyu 12 metre olan bir de küçük havuz bulunuyor. Derinliği 1.20 metre ile 1.95 metre arasında değişen yarı olimpik yüzme havuzunda, Büyükşehir Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörler yaz boyunca yüzme eğitimi verecek.

Yenilenen havuzlarda her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz spor okulları bünyesinde hafta içi 5-17 yaş arası çocuklar ve gençlere, cumartesi günleri ise yetişkinlere yüzme kursu verilecek. 12 Temmuz’da başlayacak kurslar için kayıtlar devam ediyor.

PIRIL PIRIL OLDU
PIRIL PIRIL OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 09:24:05
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 00:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?