5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Cenaze 4 saat resmi işlem bekledi

CENAZE DÖRT SAAT BEKLEDİ, YAKINLARI İSYAN ETTİ

İzmir'in Bornova ilçesinde, çelik boru kesim işiyle uğraşan bir kişi, işyerinde çalışırken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İşyerinde ölen şahsın cenazesi dört saat dükkanda bekletilince yakınları yaşananlara tepki gösterdi.

Olay, 1. Sanayi Sitesinde meydana geldi. 45 yaşındaki evli ve dört çocuk babası Alibaz Çeşnial kendisine ait işyerinde çalışırken aniden fenalaştı. Olay yerine çağırılan 112 ekibi yaptığı ilk incelemede kalp krizi geçiren Çeşnial'in öldüğünü belirledi.

Ölümü şüpheli bulunan Alibaz Çeşnial'in cenazesini incelemek için olay yerine gelmeyen nöbetçi savcı, cenazenin Mezarlıklar Müdürlüğü'ne kaldırılması talimatını verdi. Cenaze aracının gelmesi için gerekli ölüm raporunu veren belediye doktorunun da mesai de olmaması nedeniyle olay yerine gelemedi. Bunun üzerine Çeşnial'in yakınları özel bir poliklinikten doktor çağırdı. Gelen doktorun yazdığı ölüm raporunun ardından Mezarlıklar Müdürlüğü'nden cenaze aracı geldi. Mezarlıklar Müdürlüğü'ne kaldırılan cenazeye otopsi yapılıp yapılmayacağı savcının incelemesinin ardından belli olacağı öğrenildi. Bütün bu işlemler nedeniyle cenazenin 4 saat olay yerinde bekletilmesi Çeşnial'in yakınlarının tepkisine neden oldu. Amcasını kaybeden İsmail Çeşnial (30), "Amcamın cenazesi bu sıcakta neden dört saat dükkanda bekletildi? Cenazeyi gördükçe bizim üzüntümüz ikiye katlandı. Cenaze koku yapmasın diye vantilatör bile çalıştırdık" diye konuştu.

CENAZE DÖRT SAAT BEKLEDİ, YAKINLARI İSYAN ETTİ
CENAZE DÖRT SAAT BEKLEDİ, YAKINLARI İSYAN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 13:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?