19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Cep telefonu klonlayan şebeke çökertildi

İzmir'de, eski cep telefonlarının IMEI numaralarını kaçak lüks cep telefonlarına yükleyerek haksız gelir sağlayan şebeke çökertildi. 

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yasadışı yollarla yurt dışından İzmir'e getirilen cep telefonlarına, eski kullanılmayan cep telefonlarının IMEI numaralarını yükleyerek haksız kazanç elde eden bir şebekenin faaliyet gösterdiğini belirledi. Olayı araştıran polis ekipleri, İ.H.Y. isimli şahsın Gaziantep'ten gümrük kaçağı telefonları İzmir'de bulunan bir elektronik şirketinde çalışan M.K'ya gönderdiğini tespit etti. Yapılan takip sonucu İzmir, İstanbul, Gaziantep ve Muğla illerinde düzenlenen operasyonlarda, eski cep telefonlarının IMEI numaralarını kaçak cep telefonlarına yükleyen M.K. ve arkadaşı B.T.Ç. ile bu kişilere yardımcı olan İstanbul ve Bodrum'da bulunan V.Ö. (27) ve M.E. (27) yakalandı. 

İzmir'de yakalanarak gözaltına alınan M.K.'nın evinde ve işyerinde yapılan aramalarda klonlamada kullanılan değişik marka ve modellerde 208 adet cep telefonu ele geçirildi. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 15:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?