5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çeşme Havaalanı yeniden gündemde

ÇEŞME HAVAALANI YENİDEN GÜNDEMDE

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme'de daha önce yapılmış ama atıl durumda olup kullanılmayan Çeşme Havaalanı'nın hizmete girmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Yerel bir televizyon kanalında canlı yayınlanan Ali Talak'la Şehir ve İmar programına konuk olan Başkan Faik Tütüncüoğlu, 1980 yılında alt yapısı hazırlanan daha sonra İzmirli Ulaştırma eski Bakanı rahmetli Mehmet Köstepen zamanında ödenek ayrılıp 1600 metrelik pisti hazır hale getirilen havaalanının, Çeşme'nin hizmetine sunulması için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a açık çağrıda bulundu.

Başkan Tütüncüoğlu, "Kullanılmayan havaalanımız tekrar düzenlenip Çeşme'de turizmin hizmetine sunulabilir. Bu hem Çeşme'ye daha fazla turistin gelmesini sağlayacak, hem de Çeşme'yi dünyaya bağlayacaktır. Bu konuda Çeşme'yi çok iyi bilen Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'a açık çağrıda bulunuyorum. Çeşme Havaalanı, hava trafiğine açılsın" dedi.

ÇEŞME'DE HEDEF 40 BİN YATAK, 6 GOLF SAHASI, 20 FUTBOL SAHASI

Şehir ve İmar programı sunucusu Ali Talak'ın, "Çeşme neden turizmden yeteri kadar pay alamıyor?" sorusuna Başkan Tütüncüoğlu, yerli ve yabancı turist sayısında geçen yıl önemli bir artış kaydettiklerini, Çeşme'de sezonu uzatmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Tütüncüoğlu; "Çeşme'de tüm hedefimiz turizm sezonunu kışa da taşıyabilmek. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. İlk olarak yatak sayımızı 40 bine daha sonra da 70 bine çıkarma gibi bir hedefimiz var. Yazın gelen turisti, kışın da getirebilmek için önemli çalışmalar başlattık. 6 golf sahası ve 20 futbol sahası yapmayı planlıyoruz. Çeşme'yi bir spor kamp merkezi özellikle de "Futbol Kamp Merkezi" haline getirmeyi planlıyoruz. Türk ve Avrupalı futbol takımlarının Çeşme'de hazırlık kampları yapmaları, hem Çeşme'de sezonu uzatacaktır hem de Çeşme'nin ve Türkiye'nin dünyada daha çok tanınmasını sağlayacaktır" dedi.

KIŞIN BOŞALAN ÇEŞME'YE TERMAL TURİZMİ

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme'de kışın yaşanan boşluğu "Termal Turizmi" ile çözmeye çalışacaklarını, sıcak suyun hem gelen turistler açısından hem de Çeşme açısından büyük şifa olacağını, belediye olarak bunun alt yapısını oluşturduklarını kışın boş kalan tesislerin termal kaynaklarla yeterli müşteriyi bulabileceklerini söyledi. Çeşme'de 12 ay turizm yapabilmenin en önemli kaynağının termal turizmi olduğunu belirten Başkan Tütüncüoğlu, Turizm Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu küçük tesislerin de Fizik tedavi uzmanı bulundurma zorunluluğunu eleştirdi.

ÇEŞME FESTİVALİ ULUSLARARASI BİR TV KANALIYLA YAPILACAK

Program sunucusu Ali Talak'ın "Bu yıl Çeşme'de festival yapacak mısınız?" sorusuna Başkan Faik Tütüncüoğlu, "Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması'nı bu yıl da yapma kararını Çeşme Belediye Meclisimizde aldık. Bu festival ve yarışma Çeşme'nin dünyada tanıtımı açışında çok önemli. Şenlikleri ve yarışmayı bu yıl uluslararası bir televizyon kanalıyla ortak yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda da gerekli çalışmaları başlattık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 12:37:04
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 12:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?