19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çeşme Ulusal Turizm Sempozyumu

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nun düzenlediği 'Çeşme Ulusal Turizm Sempozyumu başladı. Sempozyum kapsamında uzmanlar, akademisyenler ve ilgili sektör temsilcileri turizm kavramını farklı açılardan ele alacak. 

Sempozyumun açılış törenine katılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır misafirper ve yardımsever nitelikleriyle Türk halkının doğasının turizme yatkın olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Bayındır, “Aklın ve bilimin olmadığı hiçbir iş başarı gösteremez. Turizm de böylesi bilimsel etkinliklerle gelişecektir. Ege Üniversitesi 44 bin öğrenciye çağdaş eğitim vermeye ve bilim üretmeye devam ederken bir yandan da bu etkinliklerle topluma lokomotif olma görevini sürdürmektedir” diye konuştu. 

“Şimdi EXPO 2015 ruhu Çeşme'de” diyen Prof. Dr. Bayındır, bu hazırlıkların EXPO 2015 çalışmalarına da uğur getireceğine inandığını ifade etti. E.Ü. Çeşme Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Taner Baysal ülke ekonomisinde giderek daha fazla yer kaplayan turizm sektörünün gelişmesinde bu alanda yapılan akademik çalışmaların katkısının önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Baysal, arkeolojiden coğrafyaya, tıptan medyaya kadar pek çok bilim dalıyla ilgisi olduğu kadar, pek çok ticari sektörün birleşme noktası olan turizm sektörünün disiplinlerarası bir alan olmasından yola çıkarak bu sempozyumun pek çok alanı kapsayan bir içerikle düzenlendiğini ifade etti. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, sempozyumun kendileri ve turizmciler için bir yol haritası belirleyeceğine dair inancını belirtirken, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da “Turizm insanları kaynaştıran, barış içinde yaşatan bir olgudur. Bu sempozyumun kaynaşmaya ve barışa katkısı olacak” diyerek ilçelerinde böyle bir etkinlik düzenlenmesinden duyduğu gururu paylaştı. Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü de dünya pazarında tanınan bir tatil bölgesi olan Çeşme'nin ve tüm Türkiye'nin, turizm pazarında daha fazla pay alabilmesinin mümkün olduğunu ve bu konuda kararlı adımlar atıldığını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 16:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?