19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çeşme'de eroin operasyonu

Çeşme limanından İtalya'ya gidecek bir gemi ile bavullarında 11 kilo eroini götürmek isteyen yabancı uyruklu iki bayan gözaltına alındı.

Çeşme Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul'dan Çeşme limanı'na gelen iki yabancı uyruklu bayanın hareketlerinden şüphelenerek takibe aldı. Pasaport işlemlerini yaptıran bayanlar bavullarını X-Ray cihazına koyarak beklemeye başladı.

Bu arada bayanları gizlice takip eden ekipler, X-Ray cihazında yabancı bir maddeye rastladı. Polis, bavulların içerisinde uyuşturucu madde olduğunu düşünerek narkotik uzmanı köpekler Artın ve Petek'e arama yaptırdı. Danimarka uyruklu Marie Melie Tecza'nın (36) bavulunda 5,5 kilogram eroin ile Yunanistan uyruklu öğrenci Maria Lagogianni'nin (22) bavulunun gizli bölmelerinde 5,5 kilogram eroin bulundu. Soruşturmayı genişleten ekipler bayanların birbirleriyle arkadaş olduğu ve uluslararası kurye olduğunu ortaya çıkardı. Polis tarafından sorgulanan iki bayanın telefon kayıtları incelemeye alınırken, en son görüştüğü kişiler tespit edildi. Yabancı uyruklu 2 bayan, uluslararası uyuşturucu ticareti yapmak suçlarından adliyeye sevk edilecek.

Çeşme Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden bir yetkili, uyuşturucu ticaretine yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 16:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?