5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çevre mücadelesi!

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ÇEVRE HAMLESİ SÜRÜYOR

Yasa ile sınırları genişledikten sonra kendisine bağlanan ilçe ve beldelerin çöp depolama sorunlarını çözmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, planladığı 5 çöp transfer istasyonundan Gümüldür'ü hizmet alırken diğerleriyle ilgili çalışmaların da yoğun bir şekilde sürdüğü belirtildi.

Urla Zeytinalanı'nda kurulacak istasyonun yapım çalışmaları devam ederken, Menemen Türkelli için 2 Eylül 2010'da gerçekleştirilecek yapım ihalesinin son hazırlıkları yapılıyor. Selçuk Transfer İstasyonu'nun projelerini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa'daki proje çalışmalarına ise kısa süre içinde başlamayı planlıyor.

GÜMÜLDÜR RAHAT BİR NEFES ALDI, SIRA DİĞERLERİNDE

Gümüldür Çöp Transfer İstasyonu ile bölgedeki düzensiz çöp depolama alanlarını kapatarak çevre kirliliğini ve çöp depolama sorununu ortadan kaldıran İzmir Büyükşehir Belediyesi; Gümüldür, Özdere, Ürkmez, Doğanbeyli ve Seferihisar'dan toplanan çöpleri getirerek TIR'larla düzenli depolama alanına taşıyor.

Yapım çalışması süren Urla Çöp Transfer İstasyonu'na ise Urla, Güzelbahçe, Seferihisar ve Yelki'den toplanan çöpler aktarılacak. İhalesi gerçekleştirilecek olan Türkelli transfer istasyonuna Aliağa ve Foça'nın; Kemalpaşa'da yapılacak transfer istasyonuna Ören, Armutlu, Bağyurdu, Ulucak, Yukarı Kızılca ve Kemalpaşa'nın, Selçuk transfer istasyonuna ise Selçuk'un çöpleri taşınacak. Transfer istasyonlarına getirilen çöpler, tıpkı Gümüldür'de olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından TIR'larla düzenli depolama alanına taşınacak.

NELER YAPILDI?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak yasa ile sınarlarına sonradan dahil edilen ilçelerdeki Menemen, Urla, Gümüldür, Özdere, Bayındır, Subaşı, Karakuyu, Pancar, Ayrancılar, Yazıbaşı, Canlı ve Çırpı, Yukarı Kızılca, Ören, Bağyurdu, Emiralem, Gerenköy, Seferihisar, Helvacı, Ulucak ve Ürkmez'deki 21 düzensiz çöp döküm sahasını kapatırken, bu yerleşim birimlerinden düzenli toplanan çöplerin transfer istasyonlarına ve depolama alanına yönlendirilmesini sağladı. Ardından da çöp transferi için merkez olabilecek bölgelerde istasyonlar kurulması amacıyla yer tespitleri yapıldı.

Öncelikle 5 transfer istasyonu planlandı; bunlardan biri hizmete girdi, birinin yapımı sürüyor; birinin ihalesi önümüzdeki Eylül ayında yapılacak. İkisi için ise çalışmalar sürüyor.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ÇEVRE HAMLESİ SÜRÜYOR
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ÇEVRE HAMLESİ SÜRÜYOR
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ÇEVRE HAMLESİ SÜRÜYOR
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ÇEVRE HAMLESİ SÜRÜYOR
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ÇEVRE HAMLESİ SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 10:12:02
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 11:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?