5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Cezaevini özledi hırsızlık yaptı!

CEZAEVİNİ ÖZLEDİ HIRSIZLIK YAPTI

İzmir'de, hırsızlık suçundan 11 kaydı olmasına rağmen 18 yaşını doldurmadığı için her seferinde az cezayla kurtulan son olarak 18 yaşını doldurduğu gece suçüstü yakalanan zanlı serbest kalınca tutuklanma talebinde bulundu. Zanlının, "ailesinin kendisini eve kabul etmemesi üzerine sokaklarda kaldığını, arkadaşlarının da cezaevinde olmasından dolayı tutuklanıp onların yanına gitmek için hırsızlık yaptığını" söylediği öğrenildi.

Geçen hafta salı günü Gaziemir Aktepe semti Süleyman Ergin Caddesi'nde devriye görevi yapan polis, park halindeki otomobilin teybini çalmaya çalışan Okan K.'yı yakaladı. Üzerinde otomobilin kapısını açmaya yarayan 25 santimetre uzunluğunda demir çubuk da çıkan Okan K. gözaltına alınarak Oto Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürülünce, nüfus kayıtlarına göre 23 Şubat 1992 doğumlu olduğu ve tam da doğum gününde zanlının yakalandığı ortaya çıktı.

Daha önce 11 kez poliste kaydı olmasına rağmen her seferinde 18 yaşını doldurmadığı ve kanunlara göre çocuk sayılarak çocuk mahkemelerinde yargılandığı için az ceza aldığı, bu kez yaklaşık 1 saat farkla reşit olduğu saptanan Okan K. normal mahkemeye sevk edildi. Sevk edildiği mahkemede yine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Okan K., iki gün sonra 25 Şubat tarihinde Buca'da park halindeki 35 E 9384 plakalı otomobilde hırsızlık yapmaya çalışırken tekrar yakalandı. Sevk edildiği mahkemeden yine tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen Okan K., bu kez de Basın Sitesinde park edilen 35 DA 021 plakalı otomobilden hırsızlık yaptığı esnada yakalandı. Tekrar suçüstü yakalanan Okan K., neden hırsızlık yaptığını polislere anlatarak tutuklanmak istediğini söyledi.

MURADINA ERDİ

Okan K.'nın polislere, ailesinin kendisini eve kabul etmemesi üzerine sokaklarda kaldığını, yanlarında kalabileceği tüm arkadaşlarının da cezaevinde olması nedeniyle tutuklanıp onların yanına gitmek için hırsızlıkları yaptığını söylediği öğrenildi. Okan K. tutuklanarak Buca Cezaevi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 14:41:00
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 15:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?