5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çiftçiye tarım makinesi desteği

ÇİFTÇİYE TARIM MAKİNESİ DESTEĞİ

İzmir'de, destekleme projesi kapsamında çiftçilere tarım makineleri dağıtıldı. El traktöründen zeytin hasat makinesine kadar 396 adet makine çiftçileri mutlu etti.

Çiftçinin tarımsal faaliyetlerine yardımcı olacak olan makineler Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti İzmir Millet vekilleri, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan ve İzmir Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal'ın katılımları ile çiftçilere dağıtıldı. Tire, Ödemiş, Selçuk, Çiğli, Foça gibi tarım bölgelerinden gelen çiftçiler, düzenlenen törenle makinelerine kavuştular.

Tarım'ın giderek öneminin arttığına ve ilerleme kaydetmesi gerektiğine değinen Devlet Bakanı Mehmet Aydın "Tarımsal olarak önemli bir bölge olan İzmir'de, tarım ürünlerine dayalı sanayinin gelişimi hayati önem taşımaktadır. Tarımsal faaliyetlerde gelişen teknolojiyle birlikte suyun israfsız şekilde kullanılması için geliştirilen aletlerin kullanımı, İzmir ve ülkemiz tarımının kalkınmasının temel taşı olacaktır" şeklinde konuştu. İzmirli çiftçilere seslenen Bakan Aydın "Üretimin artması için gereken modern tarım araçlarının temini için hükümetimiz olarak çok çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların sonucu olarak çiftçilerimize dağıttığımız makineler ile üretimin artmasını bekliyoruz" dedi. İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise "Tarım deyince akla ilk gelen İzmir çiftçisidir. Tarım arazilerimizin değerlendirilmesi İzmir ve ülkemiz için çok önemlidir. Bitkisel üretimde Türkiye birincisi olan İzmir, genel tarımsal anlamda da Türkiye ikincisi konumundadır. Tarımı destekleyici çalışmalardan memnun olan çiftçilerimizin üretimi daha da arttırmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Tarımsal faaliyetlerin artmasına vesile olan bu desteklerin İzmir tarımını canlandıracağına inandığını söyleyen İzmir Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal "Çiftçilerin alet ekipman ihtiyacının giderilmesi için yapılan çalışmalar tarıma verilen önemin göstergesidir" dedi. Çiğli'de hayvancılık ve çiftçilik yapan Sedat Balcı "Silaj makinesi kazandım. Bu tip desteklerin devam etmesini bekliyoruz. Bize bu imkanı sağlayan devletimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. Makineleri sahiplerine teslim teslim edildikten sonra törene katılanlara gözleme ikram edildi. Törene yöresel oyunlarıyla renk katan efeler katılanlara keyifli dakikalar yaşattı.

ÇİFTÇİYE TARIM MAKİNESİ DESTEĞİ
ÇİFTÇİYE TARIM MAKİNESİ DESTEĞİ
ÇİFTÇİYE TARIM MAKİNESİ DESTEĞİ
ÇİFTÇİYE TARIM MAKİNESİ DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2010 Cuma 14:58:01
Güncelleme :6 Ağustos 2010 Cuma 15:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?