19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çiğli'de okullara denetim

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki ilk ve orta dereceli 18 okulun kantinini denetledi. 

Okul kantinlerinin sağlık karneleri, genel temizlikleri, ambalajsız ve açıkta gıda maddelerinin satılıp satılmadığı ile gıda maddelerinin son kullanma tarihleri incelendi. Okulların açılmasıyla birlikte yapılan denetimlerde kantin yöneticilerine 4 ceza ve 6 ihtar tutanağı düzenlendi. Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, sağlıklı ve hijyen şartlarda gıda ürünlerinin satılmasına dikkat ettiklerini belirterek, özellikle okulların denetimine özen gösterdiklerini söyledi. 

Başkan Bulut, amaçlarının öğrencilerin sağlığını korumak ve daha hijyenik ortamlarda alış-veriş yapmalarını sağlamak olduğunu belirterek, eksikleri olanlara bir an önce gidermeleri için uyarılarda bulunduklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 12:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İLHAN KALENDER IP: 81.213.142.xxx Tarih : 6.10.2007 17:00:25

çok iyi bir uygulama , devamını mutlaka istiyoruz. tabiiki gerçeğe uygun olmak kaydı ile! çiğli belediye zabıtalarını tenzii ederek söylüyorum onlar böyle birşey yapmıştır demiyorum asla. ama bazı denetimlerin rant sağlamak içinde yapıldığı haberleri bazen maalesef çıkabiliyor. çocuklarımız okula gönderiyoruz.kantinciler ucuz olması için yada daha fazla kar elde etmek amacı ile markasını ilk defa duyduğumuz gördüğümüz ürünleri satabiliyorlar.Mutlaka tarım ve köyişleri bakanlığından onayı alınmış ürünleribelli belgeleri almış marka ürünleri satması konusunda da düzenlemeler yapılmalı. bir marketten biz onu ayırdederek alabiliriz.ama çocuklarımız bunu nasıl ayıredebilecek.teşekkürler