5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çiğli'ye dev kampüs

DEV KAMPÜS YOLDA

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Gediz Üniversitesi'ne ziyarette bulundu.

İzmir'in yedinci öğrenim kurumu olan Gediz Üniversitesi, gelişimini tamamlamaya devam ediyor. Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Gediz Üniversitesi'ne yaptığı ziyarette; Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk ile Rektör Seyfullah Çevik'ten üniversite hakkında bilgi aldı.

Yaşanan buluşmada üniversitenin gelişimi hakkında bilgiler paylaşıldı. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Çiğli Egekent Kavşağı'nda, Anadolu Caddesi üzerindeki 80 milyon lira değer biçilen arazi üzerinde yapılması beklenen kampus içinde tıp fakültesinin de olacağı müjdesini verdi. Öncelikli hedefin kampusun tamamlanması olduğunu anlatan

Rektör Çevik, şöyle konuştu: "Ayrıca, bu yıl üniversitenin öğretim programında bir takım değişiklikler söz konusu. Bu yıl hukuk fakültesine öğrenci kayıtlarımız başlayacaktır. Mühendislik fakültemizde ise; İmarlık ve Mühendislik Fakültesi olarak isim değişikliğine gidiyoruz. Ayrıca, Meslek Yüksek Okulları'na da yeni programların kayıtları hazırlanıyor. Son olarak Gediz Üniversitesi olarak eğitim fakültesi kurma girişimlerimiz var."

Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk ise dev kampüs hakkında bilgi vererek, "kampusümüzün kaba inşaatı bitti. Kampüs içerisine kurulması planlanan tıp fakültemiz en az İstanbul'da bulunan Acıbadem Hastanesi'nin kapasite büyüklüğünde olacak" dedi.

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ise konuşmasında üniversitelerin kentlere büyük kazanımlar sağladığını belirterek Gediz Üniversitesi yetkililerine eğitim öğretim hayatında başarılar diledi.

DEV KAMPÜS YOLDA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 16:50:02
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 17:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?