5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Cinayet zanlısı 2 yıl sonra yakalandı

CİNAYET ZANLISI İKİ YIL KAÇABİLDİ

İzmir'de, değişik zamanlarda iki kişiyi öldürerek kayıplara karışan zanlı, iki yıl sonra yakalandı.

İlk olay, 22 Temmuz 2008 tarihinde İzmir'in Eşrefpaşa semtinde meydana geldi. Yol verme meselesi yüzünden çıkan tartışmada Hasan Albayrak'ın boğazını bıçakla kesip yanındaki Ramazan Duru'yu da yaraladıktan sonra kayıplara karışan A.B. isimli zanlı, cinayetin ardından manavlık yapan arkadaşı Atilla Çalpan'ın yanında saklandı. Bir süre sonra yanında saklandığı arkadaşı Atilla Çalpan'la da tartışan A.B., 13 Eylül 2008 tarihinde de arkadaşını tabancayla öldürdü. Yakalanmamak için cep telefonu dahi kullanmayan zanlı A.B.'yi yakalamak için soruşturma başlatan polis, emniyete gelen ihbarlar üzerine birçok ilde operasyon düzenledi. Son olarak Konak İlçe Araştırma Amirliği'ne gelen ihbar üzerine tekrar harekete geçen polis, A.B.'nin saklandığı Yeşilyurt semtinde bir daireye operasyon düzenledi.

Operasyon sırasında yaşanabilecek bir çatışmaya karşı Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinden destek istendi. Sabah saatlerinde yapılan operasyonda A.B. ile arkadaşları A.Ç., Ü.Ç. ve İ.Ş. yakalandı. Üzerinden İbrahim Şahin adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan A.B.'nin evinde yapılan aramada çeşitli markalarda üç adet tabanca ve 29 mermi ele geçirildi. Emniyete götürülen şüphelilerden A.Ç., Ü.Ç. ile İ.Ş. ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da hakkında tutuklama kararı çıkarılan A.B. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

CİNAYET ZANLISI İKİ YIL KAÇABİLDİ
CİNAYET ZANLISI İKİ YIL KAÇABİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 15:33:02
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 20:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?