5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Cinayetlerle ilgili şok gelişme

ÜÇ GÜNDE İŞLENEN ÜÇ CİNAYET İZMİRLİLERİ KORKUTTU

İzmir'de, üç gün içinde işlenen üç cinayetin faili henüz yakalanamazken, korku yaşayan İzmirliler bir an önce Mobese sisteminin kurulmasını istedi.

İzmir'in Balçova ilçesinde yaklaşık 100 metre uzaklıkta ve bir gün arayla işlenen iki cinayetin ardından bölgede çok sayıda polis görevlendirildi. Özellikle Balçova'da önlem alan ekipler katili yakalamak için çaba harcarken, bu kez de sabah saatlerinde Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı üzerinde Azra takma isimli travesti Mustafa Has diğer iki cinayette olduğu gibi kafasına tek el ateş edilerek öldürüldü. Diğer iki cinayette olduğu gibi Mustafa Has'ın da çantası ve cep telefonu alındı.

Üst üste işlenen cinayetlerin ardından zanlının ya da zanlıların yakalanamamasına tepki gösteren İzmirliler bir an önce Mobese sisteminin kurulmasını talep etti. Son cinayetin işlendiği sokakta simit satarak geçimini sağlayan Murat Çay isimli vatandaş, sabah tezgahının başına geldiğinde olayı gördüğünü belirterek; "Bir an önce buraya kamera takılmalı, tüm yetkililere sesleniyorum güvenliğimiz için Mobese kamerası istiyoruz" dedi. Ahmet Uslu ve Aycan Çatıklar isimli vatandaşlar da son yaşanan cinayetlersonrası korktuklarını belirterek kamera talebini yetkililere iletti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek; "Elimizdeki ipuçları, deliller tam olarak incelenmedi. Çalışmalarımız sürüyor ancak tatmin edici bir açıklama yapacak durumda değiliz" diye konuştu.

SİLAH AYNI

Balçova'da işlenen iki cinayet ile sabaha karşı Konak'ta öldürülen Azra takma adlı travesti Mustafa Has cinayetlerinde kullanılan tabancanın aynı olduğu belirlendi. Polis iki cinayette de 7.65 çapındaki mermi kovanlarının ilk incelemesinde bu sonuca ulaştı.

ÜÇ GÜNDE İŞLENEN ÜÇ CİNAYET İZMİRLİLERİ KORKUTTU
ÜÇ GÜNDE İŞLENEN ÜÇ CİNAYET İZMİRLİLERİ KORKUTTU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 12:56:08
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 13:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?