5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Cindoruk'tan Tariş işçilerine destek

DP GENEL BAŞKANI CİNDORUK, TARİŞ İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Tariş Genel Müdürlüğü önündeeylemlerini sürdüren Tariş İplik Fabrikası işçilerini ziyaret etti.

Cindoruk, işçilere yaptığı konuşmada, Tariş'in bitirildiğini belirterek, "Cumhuriyetimizin temel eserlerini bitirmek için uğraşıyorlar. Sadece Tariş'i bitirmediler. Şeker, fındık gibi birlikleri de bitirdiler. Çiftçiyle işçiyi karşı karşıya getiriyor bu iktidar. İktidar bunun ceremesini çekecektir. Siz burada, Tekel işçileri Ankara'da karda kışta kaldı. İktidar sizlerin hangi sorununu çözdü. Bugünkü iktidar daha çok sorun çıkarmak için ortaya çıkmış. Türkiye'de bütün çalışan kesimin sıkıntıları var. Siz halkla bütünleştiniz, sorunlarınızı ortaya koydunuz. Cumhuriyetin kazanımları elden çıkarılıyor. Özelleştirme adı altında yağmalanıyor" dedi.

AK Parti hükümetinin tarımla savaştığını belirten Cindoruk, bu iktidarların ayakta kalamayacağını söyledi. İşçilerin "fabrikalar işçinin tarlalar çiftçinin kalacak", "asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları atması üzerine, Cindoruk, "İşte hedef belli. Siz çözümü bulmuşsunuz. Bu eserlerin çoğu bizim dönemde yapıldı. Sıfıra indirseler de biz bine çıkaracağız" karşılığını verdi. Formülün hazır olduğunu anlatan Cindoruk, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli onların sandığı gibi çürük değil. Hepimiz bir araya gelerek cumhuriyetin kazanımlarını geri alacağız. Demokratik, laik, alın terine saygılı bir Türkiye kuracağız. Cumhuriyetimizi değiştirmek isteyenler bavullarını alıp gidecekler."

Cindoruk'un konuşması sırasında Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da işçilerin yanına geldi. Tartan da, Anderson masallarının döneminin kapandığını bildirerek, "Direnişinizde yanınızdayız. Konak Belediyesi olarak yemek başta olmak üzere başka tür beklentilerinizi karşılayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 16:32:05
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 18:53:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?