19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çinli yatırımcılar İzmir yolunda

EXPO 2015 ile ilgili temaslarda bulunmak ve “Dünyada yatırım yapılabilecek en iyi şehirlerden biri” seçilen İzmir’in ödülünü almak üzere Çin’e giden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’deki temposunu aratmayan oldukça yoğun bir trafik yaşıyor. 

Dün beraberindeki İzmir heyeti ile birlikte, sabah saatlerinde Çin Dışişleri Bakanlığı’na geçerek Uluslararası Örgütlenmeden Sorumlu Genel Müdürlüğünden bir görüşme yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği’nde de Çin’in önemli ekonomi dergilerinden China’s Foreign Trade’e, İzmir’in EXPO adaylığı ile ilgili bir röportaj verdi. Ardından “1. Çinli ve Yabancı Çokuluslu Şirketler Uluslararası CEO'ları Yuvarlak Masa Toplantısı”nın yapılacağı Jinjiang Fuyuan Hotel’e geçen Başkan Aziz Kocaoğlu, burada da Çin Halk Meclisi Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Cheng Siwei ile buluştu. Çok sayıda basın mensubunun izlediği görüşmede Siwei, İzmir ile işbirliği içinde olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. 

Çin’in 1.3 trilyon dolarlık döviz rezervinin, ülkedeki para politikaları üzerinde ciddi bir stres yarattığını ve bu sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılması için yurt dışı yatırımları teşvik ettiklerini belirten Siwei, “İzmir de, bu çerçevede çok önem verdiğiz bölgelerin başında geliyor. Ancak bu tür ziyaretleri çok daha sık yapıp birbirimizi daha yakından tanımalıyız. İşadamları ne kadar sık bir araya gelirse işbirliği olanakları o derece artar. İşbirliği tek görüşmeyle olmaz” diye konuştu. Çin Halk Meclisi Başkan Yardımcısı, İzmir’in ekonomik ve ticari faaliyetlerine çok pozitif baktıklarını ve yakında İzmir’e geniş bir heyetle ziyarette bulunmak istediklerini de sözlerine ekledi.Cheng Siwei ile görüşmesinde, İzmir kentinin yatırım avantajlarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise şöyle konuştu: “İzmir’de sizin için, eğitimli elemandan organize sanayi bölgelerine, uygun fiyatlı arsa olanaklarından lojistik gücüne kadar onlarca kalem avantaj sunuyoruz. Çinli işadamları ile İzmirli işadamlarının çok iyi partnerler olacağına da hiç kuşkum yok! Dinamik yapısı, gelişen ekonomisi ve nitelikli işgücü ile İzmir, küresel ölçekte bir metropol olmak için gerekli potansiyele de fazlasıyla sahip. Bizler İzmir’in yerel yönetimi olarak, sanayi ve iş dünyasının temsilcileri olarak, ve daha da önemlisi, İzmir halkı olarak, çok önemli bir potansiyele sahip olduğumuzun farkındayız. Yakın bir gelecekte, dünya liginde başa oynayabileceğimize de inanıyoruz”

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 12:16:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?