5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çıplak ayaklı protesto

ÇIPLAK AYAKLI PROTESTO

İzmir'de Dev - Lis üyesi bir grup öğrenci ÖSS sınav sistemini ve sınav sistemindeki katsayı oranlarını çıplak ayakla yürüyerek protesto etti.

Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan bir grup Dev - Lis üyesi öğrenci, 'ÖSS kaldırılsın' sloganları atarak caddede çıplak ayakla yürüdü.

Grup adına konuşan Selin Ankay, ÖSS'nin kaldırılacağı düşünülürken bir sınav daha doğurduklarını ifade ederek; "Sınav birdi, ikiye çıktı. Yetmedi bizi düşünen Danıştay katsayı indirimini ortadan kaldırdı. Herkes bizim hayatımız üzerinden konuşuyor. Onlar konuşuyor, onlar karar veriyor ama bedelini biz ödüyoruz. Herkes bizim iyiliğimizi düşündüğünü

söyleyerek, kötülük ediyor" dedi. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın 'beni alttaki 30 bin değil, üstteki 30 bin kişi ilgilendiriyor' demesini de eleştiren Selin Ankay; "Bize ne kadar iyilik ettiklerinin bir göstergesi olduğunu zannediyor. Katsayının kaldırılması sadece 3 - 5 finanse edilmiş imam hatip lisesine yarayacak. Geri kalan okullar hiçe sayılacaktır. Ergenekon ve darbe söylentileri ortasında, imam - hatiplilerin ortasında bütün meslek liselilerin yüzüne üniversite kapıları kapatıldı. Biz öğrenciler

bu yüzümüze kapanan kapıları açmak için, karartılan hayatları kurtarmak için, çalınan gelecekleri geri almak için Ankara'ya gideceğiz. Hedefimiz Ankara" şeklinde konuştu.

Çıplak ayaklı protestonun ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

ÇIPLAK AYAKLI PROTESTO
ÇIPLAK AYAKLI PROTESTO
ÇIPLAK AYAKLI PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 17:17:02
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 21:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Timuçin IP: 78.175.92.xxx Tarih : 14.02.2010 03:27:23

Aferin iyi yoldasınız...