5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Cıva İsmail Akman koltuğunu korudu

CIVA İSMAİL AKMAN KOLTUĞUNU KORUDU

Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'nın seçimleri sonuçlandı;üç Başkan adayının yarıştığı genel kurul sonrasında Cıva İsmail Akman çoğunluğun oyunu alarak koltuğunu korumayı başardı.

Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu, Belediye Başkanı İsmail Uygur, Başkan yardımcısı Yıldız Sivrikaya, CHP İlçe Başkanı Faruk Akpınar, MHP İlçe Başkanı Musa Serbest, Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezai Tamer, Torbalı Ülkü Ocakları Başkanı Cumhur Eren, Belediye Meclis Üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ile şoförlerin katılımı ile gerçekleşti. 885 üyenin yarısından fazlasının gelip imza atması ile genel kurulun yapılabilmesi için çoğunluk sağlandı. Genel kurulda ilk olarak divan başkanı ve katip üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonrası divan başkanlığına Osman Gençay, katipliklere ise Günay Öz, Davut Akarsu, Zeki Sessiz, Fikret Yargı seçildi.

64 OY FARKLA SEÇİLDİ

Yapılan seçimde 660 delege oy kullandı. 4 oy geçersiz sayılırken Gürsel Karaca 44 oy, Remzi Ekti 264 oy aldı. Mevcut Başkan Cıva İsmail Akman ise 328 oy alarak yeniden başkan seçildi. Yönetim Kurulu Üyeliklerine Hüseyin Özeş, Selahattin Demiröz, Hüseyin Akay, Özkan Esen, Macit Ay, Sadettin Cin, Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Osman Kıldan, Yaşar Kıraş ve Salih Genç seçildi.

MAAŞ İNDİRİMİ TARTIŞMAYA YOL AÇTI

Genel Kurulda mevcut başkan Cıva İsmail Akman'ın verdiği maaş indirimi önergesi tartışmaların çıkmasına neden oldu. Akman verdiği önerge ile Başkan ve Başkan Vekilinin maaşının yüzde 40 oranında indirilmesini istedi. Tartışmalara cevap niteliği taşıması amaçlı açıklama yapan Başkan Cıva İsmail Akman; "Odanın geliri azaldı, sadece sizden gelen aidatlar var. O nedenle maaşın indirilmesini istemiştim" açıklamasında bulundu. Söz alan Necmettin Yavaş ise, odaya ait aracın rekor düzeyde yol kat ettiğini ifade ederek:"Şoförler Odası'nın aracı 4 yılda 140 bin kilometre yol yapmış. Kaymakam ve Belediye Başkanının aracına baksanız o kadar yol yapmamıştır. Bu iş burada bitecek" dedi. 66 No.'lu Otobüsçüler Odası Başkanı Hasan Durmaz'ın yaptığı konuşmalar da genel kurulda nabzın yükselmesine neden oldu. Şoförler Odası tarafından bazı kuruluşlara yardım yapılması konusu görüşüldüğü sırada ismini vermek istemeyen bir şoför kaza geçirdiğini ve oda yönetiminin kendisi ile ilgilenmediğini iddia ederek; "Torbalı Şoförler Odası çok büyük bir oda ancak bir ambulansı bile yok" diyerek tepkisini dile getirdi.

(CZ-AH-

CIVA İSMAİL AKMAN KOLTUĞUNU KORUDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 14:34:01
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 20:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?