5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çoban köpeği faciayı önledi

ÇOBAN KÖPEĞİ FACİAYI ÖNLEDİ

İzmir’in Foça ilçesinde LPG Tüp yüklü kamyonların park ettiği alana çok yakın bir mesafede çıkan yangın paniğe neden oldu.

Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın dün gece geç saatlerde Top Dağı eteklerindeki makilik alanda çıktı.

Yangını aynı mevkide hayvan besiciliği yapan İlyas Dilsiz, köpeğinin havlaması ile fark etti. Dilsiz 110'u arayarak durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelerek yangına zamanında müdahale eden itfaiye ekipleri, muhtemel bir faciayı önledi.

YANGINDA KASIT VAR İDDİASI

Yangını çoban köpeğinin havlaması ile fark ettiğini bildiren Dilsiz, "İlçemizde LPG tüp satışı yapan işetmeler bu alanı tüp deposu olarak kullanıyorlar. Daha önce buradan birkaç kez hırsızlık girişimi olmuştu. Köpeğimin ısrarlı bir şekilde havlaması ile ben yine hırsız geldiğini düşünerek dışarı çıktım ve yangını fark ettim. İlk aklıma gelen de yangının tüp kamyonlarına ulaşması oldu. İtfaiye ye haber verdim Sağ olsunlar anında müdahale ederek yangını yayılmadan çıkış noktasında söndürdüler. Yangın tüp kamyonlarına ulaşmış olsaydı. Telafisi mümkün olmayan bir facia yaşanabilirdi. Ancak yangının çıkış nedeni konusunda şüphelerim var. Ben bu olayın kasıtlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

ÇOBAN KÖPEĞİ FACİAYI ÖNLEDİ
ÇOBAN KÖPEĞİ FACİAYI ÖNLEDİ
ÇOBAN KÖPEĞİ FACİAYI ÖNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 14:29:03
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 14:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?