5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çocuğunu zorla çalıştırana ceza

ÇALIŞMAYA DEĞİL PARKLARA

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sokaklarda zorla çalıştırılan çocukların ailelerine cezai işlem uygulaması başlattı.

Emniyet, trafikte, alışverişlerde, köprüler ya da otobüs duraklarında günün her saatinde mendil satan, küçük yaşta çalıştırılmaya zorlanan çocukların durumlarına kayıtsız kalmadı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, bu duruma maruz kalan çocukları alarak, ailelerine hükümlülüklerini yerine getirmemesinden dolayı cezai işlem uygulaması başlattı.

ÇOCUĞUNU ZORLA ÇALIŞTIRANA CEZA UYGULANIYOR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekibi, Türk Ceza Kanunu'nun 232'inci maddesinin 2'inci fıkrasında belirtilen; "İdaresi altında bulunan veya büyütmek okutmak bakmak muhafaza etmek veya bir meslek veya sanat öğretmekle yükümlü olduğu kişi üzerinde sahibi bulunduğu terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullanan kişiye bir yıla kadar hapis cezası verilir" maddesini göz önünde bulundurarak çocuklarını çalıştıran ailelere cezai işlem uyguluyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, suça karışan çocuklardan yaşları 12-15 arasında değişenler için alınan "Faruk mümeyyiz" (Yaptığının farkında olmak) raporunun sonucuna göre hafif cezalar, yaşları 15-18 arasında değişen çocuklarda rapor gerekmeden kemik yaşına bakılarak ceza uygulaması yapıldığı bildirildi.

17 ÇOCUK SOKAKTAN KURTARILDI

Çocuklarını sokaklarda çalıştıran ailelerin emniyette ifadelerine başvurulduktan sonra 232'inci maddeden işlem gördüğünü bildiren İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri son bir hafta içinde 17 çocuğun sokaklardan kurtarıldığına dikkat çekti. Uygulamanın sadece çocuklar için değil kavşaklarda trafiği tehlikeye düşürecek şekilde satıcılık yapan, sürücüleri rahatsız eden, para isteyen tüm şahıslara karşı da uygulandığı hatırlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 11:41:01
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 18:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?