5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Çok amaçlı salonlarda form tutuyorlar

ÇOK AMAÇLI SALONLAR BAYANLARDAN İLGİ GÖRÜYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yerleşimlerde hizmete aldığı çok amaçlı salonlar, özellikle bayanlardan büyük ilgi görüyor. Salonlarda yer alan kondisyon merkezlerinden ücretsiz olarak yararlanan yüzlerce kadın, uzmanlar eşliğinde programlı bir şekilde spor yapıp, form tutuyor. Gün yapmak yerine pilates kursuna katılanların sayısı giderek artıyor. “Şehir merkezine ne varsa çevre yerleşimlerde de hayata geçireceğiz” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kentteki sosyal ve sportif imkanları kırsal kesime taşımak için hizmete aldığı çok amaçlı salonlar özellikle kadınlardan büyük ilgi görüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son iki yıl içinde Gümüldür, Armutlu, Yukarıkızılca, Bağyurdu, Çırpı, Helvacı, Emiralem, Koyundere Seyrek, Ulukent, Görece, Ayrancılar, Çaybaşı, Bağarası, Yelki ve Yeni Foça’da hizmete açtığı 16 çok amaçlı salonun içinde yer alan kondisyon merkezlerinde ilk kez sporla tanışan bayanlar, sağlıklı yaşama adım atıyor. Koşu bandından, bisiklete, ağırlık aletlerinden pilates ve jimnastik ekipmanlarına kadar her türlü imkana sahip bu merkezler, ilçe belediyelerince işletiliyor.

Planlanan 22 salondan 19’unu tamamlayarak hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, Özdere ve Asarlık çok amaçlı salonlarının inşaat çalışmalarını sürdürüyor. Tekeli çok amaçlı salonu ise ihale aşamasında.

Kemalpaşa’nın Armutlu Mahallesi’nde 2008 yılında hizmete giren çok amaçlı salon ise mahallede yaşayan yüzlerce çocuk, genç, erkek ve özellikle kadınların yaşamını değiştirdi. Çocuklar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı spor hocalarının eşliğinde pek çok branşta ücretsiz spor yapma imkanına kavuşurken ev hanımları ile emekliler hem gün içinde spor yapma hem de boş vakitlerini değerlendirme imkanına kavuştu. Çok amaçlı salon, ev işi ve gün yaparak vakitlerini geçiren yüzlerce kadına yeni bir umut oldu. Açılan voleybol kursuna devam eden kadınlar turnuvalara katılmayı hedeflerken, pilates yapanlar ise kendilerini daha sağlıklı ve mutlu hissetmeye başladıklarını söyledi.

Armutlu Çok Amaçlı Salonu’na devam eden 27 yaşındaki ev hanımı Ayşen Sarısaman, 3 aydır devam ettiği pilatesle iki kilo verdiğini ve kendini daha zinde ve mutlu hissettiğini söyledi. Çok amaçlı salonun açılmasıyla birlikte beldede müthiş bir canlanma olduğunu söyleyen Sarısaman, “Daha önce evde oturuyordum. Spor yapma imkanımız yoktu. Şimdi her türlü imkan hem çocuklarımıza hem de bize sunuldu. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Salonda bir yıldır pilatese devam eden ve 10 kilo veren 35 yaşındaki ev hanımı Figen Aydın ise spor yapmak istemesine rağmen imkansızlıklar nedeniyle yapamadığını belirterek, “Haftanın beş günü buradayım. Voleybola, pilatese geliyorum. Daha önce evde bütün gün iş yapıyordum. Şimdi kendimi sağlıklı, formda hissediyorum. 12 yaşındaki kızım da burada hentbola ve tenise geliyor. Ailece burada olmaktan ve bu imkanlardan yararlanmaktan son derece mutluyuz” dedi.

Salonda bayanlara spor yaptıran Kemalpaşa Belediyesi step ve aerobik hocası Zerrin Kaya, 150 bayana hizmet verdiklerini belirterek, salonun bu bölgede açılmasının özellikle bayanlar açısından son derece faydalı olduğunu söyledi. Salonda 18 yaş, orta yaş ve yaşlılar olmak üzere 3 grupta spor yaptırdıklarını söyleyen Kaya, “Üyelerimiz çok memnunlar. Şu anda bayanlarımız günlerini, misafirlerini bile bırakıp bile buraya gelme isteği duyuyorlar” diye konuştu.

ÇOK AMAÇLI SALONLAR BAYANLARDAN İLGİ GÖRÜYOR
ÇOK AMAÇLI SALONLAR BAYANLARDAN İLGİ GÖRÜYOR
ÇOK AMAÇLI SALONLAR BAYANLARDAN İLGİ GÖRÜYOR
ÇOK AMAÇLI SALONLAR BAYANLARDAN İLGİ GÖRÜYOR
ÇOK AMAÇLI SALONLAR BAYANLARDAN İLGİ GÖRÜYOR
ÇOK AMAÇLI SALONLAR BAYANLARDAN İLGİ GÖRÜYOR
ÇOK AMAÇLI SALONLAR BAYANLARDAN İLGİ GÖRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 10:58:00
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 11:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?