5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Cumhuriyet söyleşisi Şimşek'i ağırladı

CUMHURİYET SÖYLEŞİSİ BERHAN ŞİMŞEK'İ AĞIRLADI

Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği 15'inci Cumhuriyet Söyleşisi'nin konuğu sinema sanatçısı ve CHP Parti Meclisi Üyesi, 22'inci dönem İstanbul milletvekili Berhan Şimşek oldu.

'Siyasetin Pusulası' konulu söyleşide Şimşek, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik sorunlara yönelik değerlendirmeler yaptı ve birçok konuda yönetime dair eleştirilerde bulundu. Moderatörlüğünü Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan'ın yaptığı söyleşide, Şimşek sözlerine Anadolu'nun dört bir yanını dolaştığını, Türkiye'nin pusulasının kaybolduğunu ifade ederek başladı. Şimşek, "Türkiye'nin pusulası, gideceği yön belli değil. Her gün daha çok zafiyet içinde. Laik, demokrat,

Atatürkçü düşünceyi yıpratıyorlar. Sekiz yıldır nereden nereye geldik, milli gelir kişi başına tam 2 bin dolar düştü. Enflasyon en yoksul kesimi vurdu. Borç 220 milyardan 498 milyara ulaştı. Ekonomi iyi gidiyor ise bu rakamlar nasıl böyle çıkıyor? Ülkede her dört kişiden biri işsiz, batık kredi ise 78 kat artmış. Bu yönetim anlayışında tüketiciye kredi var, üreticiye yok. Türkiye kilitlenmiş durumda. İdarecileri teğet geçen kriz, vatandaşı deldi geçti. Kendi dünyalarını oluşturdular. Borsa rekor kırıyor.

Türkiye'ye faydası yok, yabancılara yarıyor. Halk perişan, açlık, sefalet aldı başını gidiyor. Özelleştirmenin rezaleti yaşandı, halkımıza söylüyoruz çocuklarımızın geleceği satılıyor. Lütfen geleceğimize sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.

CHP Parti Meclisi Üyesi Berhan Şimşek, bugünkü dış politika yönetimini de eleştirerek, "Bunlara göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) çorak tarla. Kıbrıs'ın tarihini bilseler 1974'teki mücadeleyi, şehitleri bilseler, 'Verip de kurtulalım' demezlerdi. Bugün Kıbrıs elimizden gitme aşamasında. O kadar yanlış politikalar izleniyor ki, oysa dış politika güçler dengesidir" şeklinde konuştu. Söyleşinin son bölümünde siyasi açılımı ve yargı krizini değerlendiren Şimşek, "Etnik kimlik ve inanç kimliği çok

kolay istismar edilir. Açılımdan kastım bu ülkeyi böldürmeyiz. En son Yeşilçam fotoroman açılımı getirdiler. Siz önce sanatçılara sosyal güvence yasası getirin. Birçok sanatçı, yönetmen bu konuda mağdur. Benim açılımdan anladığım budur. Bir de şimdi gelinen bir başka nokta ise yargı erozyonu oldu. Saddam'ın ülkesinde bile böyle bir şey görülmemiştir. Siyaset ahlaklı, onurlu bir iştir. Şunu herkes bilmelidir ki benim iki Mustafa'm var. Biri Hazreti Mustafa Muhammed, diğeri ise ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür diyerek konuşmasını noktaladı.

Etkinliğe; Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen, Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, Malatya Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu, Hekimhan Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seyid Millioğlu, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

CUMHURİYET SÖYLEŞİSİ BERHAN ŞİMŞEK'İ AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 11:21:00
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 11:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?