5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Darbeciler yargılansın!

KENAN EVREN'E YARGI YOLUNDA DİRETİLİYOR

Referandum sonrasında Türkiye genelinde büyük bir çoğunlukla kabul gören anayasa değişiklik paketi ile birlikte 12 Eylül 1980 darbecilerinin yargılanmasının da kapıları aralandı.

Anayasa değişikliği ile Türkiye'de demokrasinin gelişimini savunan Yetmez Ama Evet Platformu aralarında Kenan Evren'inde bulunduğu 12 Eylül darbecileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçelerinin savcılığa intikali öncesinde Yetmez Ama Evet Platformu adına basın açıklaması yapan Avukat Halit Çelik, 12 Eylül'ün 30. yılında yapılan referandum ile anayasadaki 30 yıllık geçici 15. maddenin de tarihe karıştığını ve darbe yapanların koruyucu zırhlarının kalktığını söyledi. İnsanlık suçlarında zaman aşımı olmaz yönündeki açıklamasını sürdüren Çelik, şöyle konuştu: " Darbe yapmak da bir insanlık suçudur ve Kenan Evren ile ekibi bu suçu işlemiştir. Darbeciler iktidara geldiklerinde gençleri idam ettirdiler, yüzlerce insanı işkencelerde, hapishanelerde ölmesine sebep oldular. Sendikaları, partileri, dernekleri, gazetecilere binlerce yıl hapis cezası verdiler. Kenan Evren ve ekibi darbe yapma suçunu işlemişler ve bunu sahiplenerek haklı göstermeye çalışmaktadırlar. 12 Eylül darbecilerinden bugünden itibaren hesap soracağız. Biz Kenan Evren ve 12 Eylül darbecilerinden şikayetçiyiz."

Grup basın açıklamasından sonra ellerinde Kenan Evren posterlerini ters tutarak çeşitli sloganlar attı. Şikayet dilekçelerinin altına imzalarını atan platform üyeleri daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu.

KENAN EVREN'E YARGI YOLUNDA DİRETİLİYOR
KENAN EVREN'E YARGI YOLUNDA DİRETİLİYOR
KENAN EVREN'E YARGI YOLUNDA DİRETİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 14:37:00
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 17:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?